Actualitate

Vizită surprinzătoare la Colți. Principele Nicolae, încântat de colecțiile expuse la Muzeul Chihlimbarului

Oaspete de seamă la Muzeul Chihlimbarului de la Colți. Principele Nicolae a făcut un scurt popas la Colți și a trecut pragul muzeului care adăpostește piese rare, unice în țară.

Principele Nicolae, nepotul regelui Mihai I al României, aflat în trecere prin județul Buzău, a decis să se oprească pentru câteva minute în localitatea Colți, unde sunt expuse pepite de chihlimbar, unelte de prelucrare a acestuia și bijuterii. La finalul vizitei, după ce a admirat piesele rare, dar s-a bucurat și de peisajul minunat, Principele Nicolae s-a declarat extrem de încântat de ceea ce a găsit la Colți.

“I-a plăcut foarte mult la Muzeul Chihlimbarului de la Colţi. Chiar a  fost încântat de ce a găsit acolo. Muzeul se prezintă într-o formă cu totul nouă şi inedită, şi, combinat acest lucru cu peisajul în care se află situat, pot spune că este formula aproape perfectă de o ieşire. Este vorba despre o vizită privată”, a declarat directorul Muzeului Județean Buzău, Daniel Costache.

Muzeul Chihlimbarului de la Colţi a fost redeschis în vara anului trecut, după ce a trecut printr-un amplu proces de modernizare. Muzeul adăpostește pepite de chihlimbar, bijuterii , unelte de extracţie şi prelucrare a chihlimbarului. De asemenea,aici se găsește și  femurul unui mamut, care a trăit acum 2,5 milioane de ani pe teritoriul judeţului Buzău.