Actualitate POLITICĂ

Șoseaua de centură a Buzăului, ca după război. Un lider politic îi cere primarului să se implice

Deputatul PNL, Gabriel Avrămescu,  atrage atenția, printr-o scrisoare deschisă, asupra situației în care a ajuns șoseaua de centură a municipiului Buzău și-i cere primarului Constantin Toma să se implice. Avrămescu îi solicită edilului șef să dispună plombarea șoselei, care este parte a DN 2 E 85, și care arată ca ”după război”.

Redăm mai jos textul integral al scrisorii deschise transmise de liderul PNL Buzău primarului Constantin Toma, scrisoare însoțită de fotografii care arată întocmai situația de pe șoseaua de centură a Buzăului:

”SCRISOARE DESCHISĂ

Domnule primar al Municipiului Buzău,

Subsemnatul Gabriel Ioan Avrămescu, buzoian, posesor de permis de conducere categoria A și B, deputat de Buzău, în Parlamentul României, vă aduc la cunoștință că deși centura municipiului Buzău se află în administrația Consiliului Local, având în vedere OG 43/1997, art.21, alin (2) respectiv, “Sectoarele de drumuri naționale, incluzând și lucrările de artă, amenajările și accesoriile aferente, situate în intravilanul municipiilor sunt în administrarea consiliilor locale respective”, pare uitată de lume.

Nu cunosc din ce motive ați ales să abandonați 8 km de centură, dar sunt foarte curios să aflu ce v-a determinat să nu luați în seama drumul pe care se înregistrează cel mai mare trafic din țară. Vă semnalez că sunt unul dintre buzoienii nevoiți să circule cu autoturismul mult sub viteza legală de teamă să nu fie victima unui accident sau să-i fie distrusă mașina atunci când trebuie să treacă peste porțiuni de drum care par de “după război”.

Ați declarat în presa locală că Buzăul s-ar putea compara cu Oradea, Paris, Cluj. Unde? La ce? Domnule primar, râd buzoienii când văd astfel de declarații, dacă nu cumva, chiar se simt umiliți la vederea acestor articole. Peste toate, DN2E85, de la km 107 (zona Lukoil, ieșirea spre Ploiești), la km 115 (zona OMV – Pod Mărăcineni) sau centura, așa cum o știu toți buzoienii, este vizibil un drum abandonat, neîngrijit și murdar. Urmele de nisip rămase, cel mai probabil, de la materialul antideparant împrăștiat pe timp de iarnă, servesc acum buruienilor crescute pe mijlocul carosabilului. Dar, probabil, detaliile acestea sunt deja de finețe, având în vedere gropile și rupturile în asfalt, parapeții de protecție rupți, samd.

Așadar, domnule primar, dacă la alții se poate, la noi, la Buzău de ce nu? La Buzău promovați politica “NU-ului”: drumuri NU, parc industrial NU, investiții în educație NU. Pare că vă place mai mult fotbalul, decât primăria, având în vedere milioanele de euro cu care ați ales să finanțați Gloria Buzău, un club neperformant, pe care insistați să-l întrețineți mai nou sub camuflajul unui alt artificiu suspect, respectiv schimbarea numelui în FC Buzău.

Revenind: care sunt planurile dumneavoastră în ceea ce privește reabilitarea drumului de centură? Ați alocat anul acesta fonduri pentru lucrări de plombare și întreținere, măcar?

În speranța unui răspuns mulțumitor pentru buzoienii care tranzitează centura municipiului Buzău, aștept, cu răbdare, să-mi transmiteți planurile pe care le aveți pentru reabilitarea acestei porțiuni de drum european.

Semnat Gabriel Ioan Avrămescu”