Actualitate

Vlad Pufu, senator PNL: ”Cum rămâne cu ziua de joi?” Liberalul vrea să afle cine a asistat impasibil când s-a blocat orașul

Senatorul PNL Vlad Mircea Pufu, lider al Organizației Municipale PNL Buzău, cere ca responsabilii din instituții care nu au reacționat joi, când traficul în mai bine de jumătate de oraș s-a blocat, să vină cu explicații.

”Pentru toți soferii, inclusiv pentru cei care au tranzitat Buzăul sau centura, în cursul zilei de joi, nu există încă nicio explicație. … Astfel de fapte, rezultat al lipsei de preocupare, de responsabilitate, de implicare, de pricepere, nu trebuie ascunse sub preș! Greșeala trebuie recunoscută, asumată și corectată, în semn de respect față de cetățeni. Abia atunci, poate , vor căpăta indulgența lor . ”Las-o, bă, că merge așa!” chiar nu mai merge! Trecerea cu vederea creează precedente periculoase, iar recidiva poate fi mai gravă. ” arată liberalul într-o postare pe Facebook.

Vlad Pufu spune că prefectul județului are obligația față de toți cetățenii orașului să analizeze ce s-a întâmplat și să prezinte public concluziile.

Trei puncte culpabile văd:

1 . Cei de la Drumuri Naționale au intervenit fară aviz de management de trafic, cum prevede procedura;

2.Poliția Rutieră care, timp de 24 de ore, cu un oraș blocat, cu un pod capturat, nu a scos pe nimeni din birou să afle ce se întâmplă

3. Conducerea Instituției Prefectului care, în principiu, avea toate pârghiile să intervină.

Poliția a mers abia a doua zi și s-a văzut: lucrările au continuat, orașul nu s-a mai blocat.

Să înțelegem că podul de la Mărăcineni, legătură de importanță strategică cu Moldova, poate fi ocupat oricând, de oricine? Viteza de reacție a instituțiilor noastre inerte este egală cu viteza melcului obosit! Adică 24 de ore, niște inși au ocupat abuziv podul, au blocat un oraș și nu au fost deranjati.”