Actualitate

ZĂPADA MIEILOR, LA BISOCA. Primar: ”Dacă toamna s-a prelungit până la Crăciun, ajungem cu iarna la Paști” (FOTO)

sursa: Ionașc George
sursa: Ionașc George

O primăvară total atipică. Temperaturi foarte scăzute pentru perioada din an în care ne aflăm, și chiar ninsori. Se întâmplă în munții Vrancei, dar și în județul Buzău. La Bisoca, a nins în ultimele ore iar stratul de zăpadă măsoară deja 3-4 cm.

” A nins, din ploie a dat-o în zăpadă, avem un strat de 3-4 centimetri. E posibil să afecteze pomii fructiferi care erau gata să înflorească, pe cei înfloriți sigur îi afectează ”, a declarat primarul comunei Bisoca, Florin Stemate.

Deși toată lumea visează la temperaturi de primăvara, pe oamenii din Bisoca, ninsoarea de la final de aprilie nu i-a luat până la urmă prin surprindere. Şi în urmă cu doi ani, a nins, aproape de luna mai. Ba mai mult decât atât, în 2019, a nins atât de tare încât a fost nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire.

”  Și acum 2 ani a nins la noi, în jurul datei de pe 24 aprilie, iar zăpada a fost mare atunci. Am avut nevoie de deszăpezire. S-a mai întâmplat la noi și în mai chiar. Dacă toamna s-a prelungit până la Crăciun, ajungem cu iarna la Paști”, a mai declarat primarul din Bisoca.

Chiar dacă miercuri, temperaturile sunt mult mai scăzute faţă de normalul acestei perioade, în week-end vremea se va încălzi considerabil, temperaturile așteptate in regiune fiind in jurul valorilor de 26-27 de grade Celsius. Însă, temperaturile ridicate vor veni la pachet cu ploi, și chiar cu furtuni, susțin meteorologii.