Actualitate

ZECI DE AMENZI ȘI LEMNE CONFISCATE. Ce nereguli au depistat polițiștii la transportatorii de lemne

Una este pe hârtie, alta în realitate. Zeci de metri cubi de lemne în plus față de ceea ce era trecut în acte au depistat luni polițiștii, în urma unui amplu control derulat în zona de nord a județului. Oamenii legii au oprit peste 180 de autovehicule, dintre care 27 transportau material lemnos. Numeroși șoferi au fost prinși pe picior greșit. Polițiștii au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 25.000 de lei, pentru diverse nereguli. De asemenea, au reținut 2 permise de conducere și un certificat de înmatriculare. Printre cei sancționați s-a aflat un operator economic din Covasna care trecuse în acte o cantitate mult mai mică de lemne față de ceea ce transporta șoferul.

“Polițiștii au oprit în trafic pe DN 10, pe raza orașului Nehoiu un ansamblu de vehicule format din camion și semiremorcă, încărcat cu material lemnos – cherestea rășinoase. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că există o neconcordanță între volumul transportat efectiv comparativ cu cel din avizele de însoțire prezentate. Având în vedere aceste aspecte, societatea emitentă a fost sancționată contravențional conform Legii 171/2010, cu amendă  în cuantum de 6.000 lei.”, au transmis reprezentanții IPJ Buzău.

Un caz similar a fost înregistrat la Pătârlagele.

“Tot pe DN 10, pe raza orașului Pătârlagele, polițiștii au oprit în trafic un alt ansamblu de vehicule, de această dată încărcat cu bușteni de rășinoase. Din verificări s-a stabilit că există neconcordanțe între volumul scriptic și cel faptic, având în plus o cantitate de aproximativ 9 mc de material lemnos pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de proveniență sau transport. Și în acest caz, societatea emitentă, cu sediul în nordul județului Buzău, a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010.„

În total, polițiștii au confiscat aproximativ 20 mc lemn. Materialul lemnos, cu o valoare de circa 11.000 lei, a fost predat reprezentanţilor silvici.