Social

ZECI DE BUZOIENI RĂMÂN FĂRĂ LOCURI DE MUNCĂ! O societate din subordinea Primăriei anunță concedieri colective

Șomajul tehnic se va încheia cu pierderea locului de muncă pentru zeci de buzoieni. Este vorba despre salariații Regiei Autonome Municipale care sunt în prezent în șomaj tehnic. În total, 70 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă în această lună.

 ”Din discuțiile pe care le-am avut cu administratorul judiciar se vor începe disponibilizările colective. Undeva la 70 de persoane vor fi disponibilizate. Șomajul tehnic se încheie pe 11 august”, Giani Matei, directorul economic al Regiei Autonome Municipale Buzău.

Giani Matei, directorul economic RAM

La plecarea din societate, fiecare dintre persoanele disponibilizare colectiv va primi un ajutor financiar constând, în funcție de vechimea în muncă, în 10,12 sau 15 salarii compensatorii.

Decizia concedierilor colective a fost luată după ce RAM a intrat în insolvență, iar autoritățile locale au decis să înființeze o altă societatea care să preia cea mai rămas viabil din sistemul centralizat din încălzire. Concret, noua societate va mai asigura apă caldă și căldură doar pentru abonații din două cartiere, respectiv Micro 3 și Micro 14, restul buzoienilor racordați în prezent, respectiv 3100, au fost somați să se debranșeze. Iată aici detalii despre notificările trimise către abonații RAM.