Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

ZECI DE CAZURI NOI COVID-19. Alți 3 pacienți confirmați cu infecție cu coronavirus și-au pierdut viața

O nouă zi cu zeci de cazuri noi de COVID-19. Miercuri, 9 decembrie, sunt raportate 61 de noi îmbolnăviri dar și 3 decese. Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 61 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (7 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 2 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe). Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 14 și 84 de ani.

Totodată, au fost înregistrate 3 decese în rândul persoanelor confirmate COVID-19:

  • DECES NR. 185: pacientă în vârstă de 62 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie agravată. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: fractură femurală dreapta operată în urmă cu o săptămână, diabet zaharat tip II , tulburare afectivă pe fond organic, obezitate morbidă, anemie moderată secundară.
  • DECES NR. 186: pacientă în vârstă de 55 de ani se prezintă în stare gravă la SJU Buzău cu insuficiență respiratorie severă. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată pe secția ATI. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Fără comorbidități cunoscute (nici din SJU și nici de la medicul de familie).
  • DECES NR. 187: pacientă în vârstă de 70 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și internată pe secția ATI. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II.

Buzăul are, în total, 7139 persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei. Numărul deceselor în rândul bolnavilor COVID-19 este de 187.