Actualitate

ZECI DE ŞOFERI CIRCULĂ PE STRĂZILE BUZĂULUI CU PERMISE AUTO SUSPECTE

Drumurile publi­ce sunt, în ultima vreme, invadate de autovehicule conduse de indivizi care şi-au obţinut permisele de conducere în mod suspect. În momentul de faţă, potrivit unor surse oficiale, pe rolul instanţelor de judecată din judeţul Buzău se află cel puţin 4 dosare penale în care titularii lor sunt judecaţi pentru fals şi uz de fals.

Ca şi când toate acestea n-ar fi fost suficient, iată că potenţialilor infractori de mai sus li se adaugă nu se ştie cîţi posesori de permise auto obţinute în Cipru, ţara în care examenul pentru carnet este extrem de simplu. Sursele noastre susţin că în Buzău sunt poate zeci de tineri care şi-au luat permisul în Cipru unde examenul este aproape o formalitate, singura condiţie serioasă fiind cunoştinţele de limba engleză.

Aceleaşi surse afirmă că unii posesori de carnete luate în Cipru n-ar fi obţinut în veci, aici, în România, pe căi cinstite un permis pentru şofat pe drumurile publice.

Câţi or fi printre noi?

Ceea ce, evident, este grav este faptul că nimeni nu poate spune câţi participanţi la trafic cu astfel de documente “la bază” zburdă printre noi punându-ne viaţa în pericol. Şi, mai rău, împotriva lor nu se poate lua nici o măsură. Dacă, de exemplu, în cazul celor trimişi în judecată care au afirmat că şi-au obţinut permisele în ţări din America Centrală, iar după verificări s-a constatat că documentele erau pur şi simplu nişte falsuri, în cazul titularilor de carnete din Cipru nu se poate face nimic pentru că România recunoaşte drept valabile permisele respective. Fapt confirmat oficial de către Poliţia buzoiană prin vocea comisarului-şef, Gheorghe Colăcel, de la Serviciul Poliţia Rutieră din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău.

Prezent într-o emisiune Sens Direct de la Focus TV, colonelul Colăcel a confirmat că la Buzău au fost cazuri de indivizi care la controlul poliţiştilor au prezentat carnete obţinute în America Centrală, permise care s-au dovedit false şi că la Buzău sunt şoferi care au carnete obţinute în Cipru.

„Avem un agreement în multe state state printre care şi Cipru. Din câte am auzit şi eu ca şi dvs., în Cipru se obţine mai uşor permisul. Sunt şi cazuri când depistăm în trafic posesori de permise obţinnute în alte state, dacă avem ceva dubii facem verificări prin comisiile abilitate. De multe ori am primit răspunsul că unele permise erau false. Au fost întocmite la Buzău dosare penale pentru fals şi uz de fals. Dosarele sunt trimise în judecată.”, a afirmat cms.-şef Gheorghe Colăcel la Focus TV.

Mica Publicitate