Alertă Coronavirus Buzău

Zi neagră pentru Buzău. 21 de bolnavi COVID au murit în ultimele zeci de ore. Avem și cel mai mare număr de infectări raportat vreodată

Criza sanitară se adâncește, iar situația e tot mai dramatică în spitalele de peste tot. Sirenele ambulanțelor se aud non-stop, iar medicii și asistenții de pe salvări și din spitale sunt copleșiți de numărul mare de oameni care sunt infectați cu varianta Delta a coronavirusului. Nu e o răceală, nu e o gripă, spun medicii în cor. Iar cadrele medicale, care au văzut zeci și sute de cazuri, continuă să fie șocate de ce face această boală, care a ajuns să ucidă inclusiv tineri fără alte comorbidități.      

Iar joi, bilanțul de la Buzău al infecțiilor cu coronavirus și al deceselor  în rândul celor pozitivi întrece si cele mai pesimiste previziuni. Direcția de Sănătate Publică raportează 456 de cazuri de COVID 19, dintr-un total de 534 de teste efectuate în ultimele 24 de ore. Cu alte cuvinte, aproape toți buzoienii care au fost testați în ultima zi au ieșit pozitivi. Din totalul de 456 de cazuri depistate, 5 sunt reinfectări. Adică, buzoieni care au avut boala în trecut și o au din nou acum, la mai puțin de 6 luni de la primul diagnostic. Pacienții confirmați în ultimele 24 de ore au vârste cuprinse între 1 an și 92 de ani.

Pe de altă parte, se înregistrează joi, la Buzău, cel mai mare număr de decese raportate din prima zi a pandemiei și până acum. Niciodată nu au fost într-un timp atât de scurt atât de multe familii îndoliate, din cauza coronavirusului.

21 de buzoieni confirmați cu Covid au decedat în ultimele zeci de ore, în spitale. 

Sunt buzoieni din Largu, Balta Albă, Calvini, Râmnicelu, Smeeni, Zărnești, din Mărăcineni, Pietroasele, C.A.Rosetti, Lopătari, Mihăilești, din Berca, Amaru, din Rm.Sărat si Buzău.

Vârstele celor decedați sunt cuprinse între 50 și 84 de ani iar mulți dintre ei au ajuns atât de târziu la spital că au murit la doar câteva ore de la prezentare.