Actualitate

Zi plină de emoții pentru mii de elevi buzoieni: începe evaluarea națională. Cum e organizat examenul la Buzău

Azi încep emoțiile pentru absolvenții de gimnaziu. Începe evaluarea națională, examenul de care va depinde admiterea la liceu. Potrivit Ministerului Educației, la nivel național sunt peste 161.500 de absolvenții de clasa a VIII-a înscriși la examen. Dintre aceștia, aproape 4000 sunt din județul Buzău, ei urmând să susțină probele în 34 de centre de examen. Lista completă a centrelor de examen din județ, aici.

Prima probă pe care o vor susține și cu care începe examenul este la limba și literatura română. După ziua de azi urmează o zi de pauză, pentru ca miercuri să fie cea de-a doua probă, matematica. Elevii care susțin evaluarea națională la limba maternal, alta decât limba română, sunt programați la examen joi, 22 iunie.

Emoțiile vor dura până miercurea viitoare, când vor fi afișate rezultatele. Acestea vor fi publicate pe portalul Ministerului Educației, dar și în centrele de examinare, miercuri, 28 iunie, până la ora 14.00. Începând cu ora 16.00, în aceeași zi, elevii nemulțumiți de note pot depune contestații. Acestea se depun până la ora 19.00, dar și a doua zi, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Rezultatele finale vor fi afișa pe 4 iulie.