Actualitate

Zile dedicate copiilor, la Aluniș! Turismul local îmbinat cu teatru de păpuși și ateliere creative

Două zile de distracție pentru copii și părinți! Asta au pregătit reprezentanții Centrului de Artă Aluniș pentru toți cei care vor ajunge astăzi și mâine, respectiv 3 și 4 iulie, în zonă. Pe lângă frumusețile locului și obiectivele turistice extrem de apreciate, vizitatorii pot petrece momente speciale, în aer liber, alături de artiști și oameni extrem de talentați dornici să vă aducă zâmbetul pe buze.

Astfel, reprezentații Centrului Aluniș promit muzică bună și ateliere menite să antreneze copii dar și pe părinții acestora la activități creative.

Programul zilei de sâmbătă

Sâmbătă, 3 iulie, weekendul debutează cu un spectacol interactiv pentru toată familia: “E Ora de Păpuși!” de Ana Craciun-Lambru (intrare gratuită). Teatrul de păpuși îi va transpune pe participanți într-o lume plină de umor, dar și de învățăminte despre prietenie, empatie, grija pentru animale, curiozitate și împlinirea visurilor.

De la ora 14 are loc Atelierul de Land Art sau Artă din natură, atelier susținut de artista Cristina Iacob. Land Art este o mișcare artistică care presupune realizarea de asamblaje din elemente culese  în urma unei explorări prin natură.

Ziua de sâmbătă se încheie pe acorduri de viară și chitară cu doi artiști foarte talentați. Natalia Pancec, una dintre cele mai talentate violoniste din România, și Emilian Florentin Gheorghe, maestru al chitării, vor susține concertul „When guitar meets violin”, o îmbinare perfectă între muzica clasică și acordurile rock ale anilor 80. Intrarea este liberă.

Duminică, atelier de pictură

Duminică, 4 iulie, „Pictăm împreună” cu artista Cristina Iacob într-un atelier  de creativitate care propune atât părinților cât și copiilor o formă inedită de a interacționa și a se descoperi reciproc.

Atelierele susținute de Cristina Iacob sunt cu taxă și se vor achita la fața locului.

”Vizitatorii sunt încurajați să petreacă tot weekendul în zona Aluniș-Colți. În imediata apropiere se pot vizita Așezările Rupestre de la Aluniș, iar în satul Colți, vizitatorii sunt așteptați la Muzeul Chihlimbarului, singurul de acest fel din România”, informează reprezentanții Centrului Aluniș.

Centrul de Artă Aluniș este o asociație neguvernamentală nonprofit care are ca obiectiv revigorarea tradițiilor din Munții Buzăului și promovarea turismului sustenabil în zonă prin artă și cultură. În cadrul centrului au loc expoziții de artă, concerte, tabere și ateliere