Actualitate POLITICĂ

UPDATE: Azi, ziua cea mai lungă pentru ”poporul liberal”. Se aleg șefii organizației județene. Amănunte aici

UPDATE: S-a încheiat numărătoarea voturilor în cadrul alegerilor interne pentru desemnarea echipei de conducere a PNL Buzău. Deputatul Gabriel Avrămescu este noul președinte ales al liberalilor buzoieni. El a obținut 345 de voturi.

UPDATE:  La ora 13.30 a început procesul de votare. La urnă vor ajunge 360 de delegați.

UPDATE: Iată și o parte dintre discursurile de moțiune. Primul care a luat cuvântul în fața celor ce urmează să-și aleagă președintele pentru viitorii patru ani a fost deputatul Gabriel Avrămescu.

A urmat Ion Mircea, operator turism.

Pe scenă a urcat, în fața celor 360 de delegați, și Valeriu Marcu, fost primar al comunei Berca, candidat pentru funcția de președinte al Organizației Județene a PNL Buzău.

În fața auditorului s-a prezentat pe sceană și Laurențiu Gabriel Banu, candidat la funcția de prim-vice “Politici Publice”.

UPDATE: La începutul ședinței au luat cuvântul o parte dintre invitații din țară, respectiv Victor Paul Dobre, vicepreședinte zonal PNL, deputatul de Vrancea și purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Dancă, precum și proaspăt alesul președinte al PNL Galați, deputatul George Stângă.

Un discurs care a înflăcărat asistența a fost cel al senatorului Vlad Pufu, președintele Organizației Municipale a PNL Buzău și candidat pentru una dintre funcțiile de prim-vicepreședinte al Organizației Județene a PNL Buzău.

UPDATE: Cu puțin timp în urmă au început lucrările Comitetului de Conducere Județean al PNL Buzău. În incinta patinoarului din Bariera Ploiești au venit 360 de delegați din cei 400 invitați.

Ședința de alegeri a fost deschisă prin intonarea imnului național, iar președintele interimar, deputatul Gabriel Avrămescu, a declarat ședința statutară.

Înaintea de începerea lucrărilor unii dintre candidați la funcția de președinte au transmis peneliștilor câteva dintre ideile pe care le vor susține în cadrul moțiunilor pe care le vor prezenta astăzi.  

”Este ziua renașterii PNL-ului la Buzău. Așa se construiește un partid, așa se va crea o echipă și se va crea o construcție serioasă în  județul Buzău. Ne dorim ca noul PNL, care astăzi se naște aici, să reprezinte o alternativă serioasă și reală la PSD, ca peste trei ani de zile să ne putem lupta ca de la egal la egal cu partidul care a condus 30 de ani acest județ. Din punct de vedere politic îmi doresc construcția tuturor organizațiilor, să reușim în fiecare localitate să aducem oameni noi, să construim rețele electorale, de acolo de la baza partidului, să putem apoi să creștem în tot județul. Este un angajament pe care îl fac în fața tuturor liberalilor că, aici la Buzău, vom crea acea echipă care poate să câștige alegerile”, a spus Gabriel Avrămescu.

Tot înainte de începerea ședinței au făcut câteva declarații și alți doi candidați pentru președinția Organizației Județene a PNL Buzău, respectiv Valeriu Marcu, fost primar al comunei Berca și Mircea Ion, operator în turism.

Fiecare dintre ei a explicat motivele pentru care a intrat în această cursă.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Zi decisivă pentru Organizația Județeană a PNL Buzău. Astăzi,3 iulie, se alege președintele pentru următorii patru ani, iar evenimentul va fi relatat aici minut cu minut.

La o săptămână după ce Organizația Municipală a PNL Buzău și-a desemnat președintele, și anume senatorul Vlad Pufu, a venit și ziua alegerilor interne la nivelul Organizației Județene a Partidului Național Liberal.

Lucrările Comitetului de Coordonare Județean vor fi deschise la ora 11.00 și vor avea loc la Patinoarul “Ice Magic”, din Bariera Ploieşti.

Mai multe despre cei care se vor înfrunta astăzi în fața a circa 400 de delegați din județ puteți citi aici.

Ieri, 2 iulie, actualul președinte interimar, Gabriel Avrămescu, candidatul cel mai bine plasat în confruntarea de astăzi, a transmis printr-un comunicat de presă și echipa de conducere care îi susține moțiunea și împreună cu care le propune delegațiilor liberali de la Comitetul de Conducere Județean să conducă filiala județeană în următorii patru ani. Toate detaliile aici.

Autor: Marilena Dinu

Autor: Doru Gheorghiade