Alertă Coronavirus Buzău

ZIUA CEA MAI NEAGRĂ, LA BUZĂU, DE LA DEBUTUL PANDEMIEI. Record de confirmări COVID-19 și încă 3 decese

Ziua cea mai neagră pentru județul Buzău, de la debutul pandemiei de coronavirus.

Trei noi decese sunt raportate, joi, și cel mai mare număr de infectări de la începutul crizei sanitare. 48 de buzoieni au fost confirmați în ultimele 24 de ore cu COVID-19. Sunt cele mai multe cazuri raportate într-o zi de la începutul acestei crize. Și, din păcate, îmbolnăviri noi se înregistrează și în mediul spitalicesc.

O asistentă de la Spitalul Județean Buzău a fost diagnosticată cu COVID-19, un statistician din cadrul aceluiași spital, dar și o asistentă de la Spitalul Săpoca.  De asemenea, două noi îmbolnăviri sunt raportate din căminul de la Costești, în rândul angajaților, dar și la o importantă fabrică din municipiu.

În afara celor 48 de noi îmbolnăviri, Direcția de Sănătate Publică Buzău raportează joi și trei decese în rândul bolnavilor de coronavirus.  Este vorba despre un bătrân de 72 de ani de la azilul din Costești, a doua victimă de la declanșarea focarului în această unitate, despre un bărbat de 67 de ani și despre un altul de 83 de ani, ambii și cu alte afecțiuni.

Buzăul înregistrează după valul de victime din această zi un total de 1687 de bolnavi de coronavirus de la debutul pandemiei, 1001 s-au vindecat însă 49 au fost răpuși de boală.

Pe de altă parte, se constată la Buzău, o creștere a persoanelor care se află în carantină la domiciliu sau în izolare. Sunt 468 de buzoieni în carantină, adică veniți din zone de risc și 158 de persoane în izolare, ceea ce înseamnă fie că sunt contacți ai unor cazuri confirmate, fie au fost diagnosticați cu COVID-19, au fost externați, însă sunt în continuare pozitivi.