Alertă Coronavirus Buzău

Ziua cu cele mai multe cazuri noi de COVID, de la debutul celui de-al patrulea val al pandemiei

Buzăul înregistrează, miercuri, cel mai mare număr de infectări cu coronavirus, de la debutul celui de-al patrulea val al pandemiei.

45 de cazuri noi de COVID sunt raportate dintr-un total de 234 de teste efectuate în ultimele 24 de ore.  Pacienții au vârste cuprinse între 7 și 83 de ani.

Pe de altă parte, sunt raportate, marți, două decese în rândul persoanelor infectate cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 79 de ani din Blăjani și de un altul de 68 de ani din Tisău

DECES 449

Pacient in vârstă de 79 ani din Blăjani este testat si confirmat cu SARS CoV-2 pe baza unui test rapid antigen efectuat de care un echipaj al SAJ Buzău in 07.09.2021. Se internează în SJU Buzău de unde este transferat la Spitalul Sf.Ioan București pe secția ATI în stare gravă. Evoluția clinică este nefavorabilă astfel că in 11.09.2021 pacientul a decedat.

Avea printre alte afecțiuni hipertensiune arterială, sechele în urma unui infarct miocardic suferit și insuficiență cardiacă.

DECES 450

Pacient în vârstă de 68 ani din Tisău se prezintă la camera de gardă a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat si confirmat cu SARS CoV2 in 31.08.2021 si  internat pe secția ATI. Evoluția clinică este nefavorabilă, astfel ca în 14.09.2021 pacientul a decedat.

Avea diabet zaharat de tip II, hipertensiune arterială, boală coronariană ischemică.