Actualitate

Ziua despărțirii. Benone Sinulescu va fi condus pe ultimul drum. Autorități buzoiene și rude de la Siriu, prezente la înmormântarea îndrăgitului interpret (FOTO)

UPDATE: Momente emoționante, astăzi, la prânz, la Arad. Piața Teatrului, acolo unde un sobor de preoți oficiază slujba religioasă, a devenit neîncăpătoare. Rude, prieteni, autorități, foști colegi de scenă dar și oameni simpli, care îl iubesc pe nea Beni, au ajuns în Piața Teatrului pentru a-l conduce pe ultimul drum.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al maestrului este acoperit de tricolor și înconjurat de militari. Nea Beni va fi înmormântat cu onoruri militare.

Pe ultimul drum, Benone Sinulescu, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști români, un simbol al muzicii populare, a fost aplaudat de sute de persoane prezente la Arad, dar și de restul românilor care l-au iubit enorm pentru talentul său și pentru bunătatea sa, pentru optimismul său și buna dispoziție.

Știrea inițială: Marele artist buzoian Benone Sinulescu, cel care s-a stins zilele trecute în urma unei pneumonii, va fi condus astăzi, 21 noiembrie, pe ultimul drum. Maestrul Benone Sinulescu va fi înmormântat la Arad, acolo unde a locuit în ultimii ani. Slujba religioasă este programată la ora 13:00 și va fi oficiată de un sobor de preoți. Marele interpret va fi înmormântat cu onoruri militare, în cimitirul Eternitatea din Arad.

Benone Sinulescu, unul dintre cei mai mari artiști pe care i-a dat Buzăul, va fi condus pe ultimul drum de familie, autorități, oameni care l-au respectat și i-au iubit muzica.

Inclusiv autorități din Buzău au mers la Arad pentru a fi alături de nea Beni pe ultimul drum. Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, autoritățile din Siriu, comuna natală a lui Benone Sinulescu, dar și rude din Buzău sunt prezente astăzi la Arad. De asemenea, marele dirijor buzoian Daniel Jinga va fi prezent la înmormântare.

În vârstă de 84 de ani, Benone Sinuescu s-a stins joi, 18 noiembrie, în urma unei pneumonii. Detalii AICI.