Actualitate

(FOTO&VIDEO) Cum a ajuns un tânăr să dea bacalaureatul la 20 de ani în urma luptei cu sistemul educațional

„Urmează-ți pasiunea și succesul te va urma!”. Acesta este motto-ul după care mulți dintre noi vrem să ne ghidăm. Însă câți pot spune cu mâna pe inimă că au dat tot ce au putut azi?

Cu toții știm că actoria nu este o meserie bănoasă, dar iată că un buzoian a hotărât să schimbe lumea cu pasiunea sa, vrând să fie cel mai bun. Tânărul care vrea să devină actor, Vali Georgescu, este un absolvent al Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău, a cărui poveste ar putea înduioșa pe oricine. De la 7 ani a ales comedia. Privea scheciuri făcute după lungmetrajele de la acea vreme și încerca să imite perfect actorii. În clasa a V-a, puștiul urmărea cu sufletul la gură toate filmele care apăreau la tv. Atunci a fost momentul în care Vali a fost selectat într-un cerc de arte teatrale.

Repetițiile și eforturile sale pentru a veni un actor cunoscut, al cărui nume să răsune, au fost țelul său din acel moment. Iar rețeta a dat roade. Lista concursurilor la care a participat și unde a fost premiat este cel puțin impresionantă:

  • Olimpiada Națională de Arta Actorului 2022 – premiul 3 cu spectacolul “Un bărbat si mai multe femei” de Leonid Zorin
  • Concursul National de Teatru de la Târgu Mureș „Cornel Popescu” 2022 – premiul 2
  • Festivalul teatrului de revista de la Ploiești – premiul 3
  • Festivalul Artistic al Elevilor Buzoieni 2022 – Trofeul secțiunii arta dramatica
  • Concursul National de Comedie Stefan Mihailescu-Braila de la Brăila 2023 – Mențiune
  • Festivalul artistic al elevilor buzoieni 2023 – Trofeul secțiunii arta dramatica cu spectacolul Copii Rai
  • Trofeul arta dramatică pentru liceu cu monologul lui Smirnov din “Ursul” de A.P. Cehov
  • C.I.Nottara din cadrul Fundației Remember Enescu in 2022 – Mențiune cu spectacolul “La o bere cu Nenea Iancu”
  • Premiul 1 cu “Un bărbat si mai multe femei” si in 2023 Premiul 2 cu spectacolul “Domnul si Doamna Oval”

Plăcerea cu care joacă este evidentă pentru urmăritori, care îl sorb din priviri. Tânărul a avut reprezentații in Cafeneaua Artistilor, la „Festivalul 7 în 7”, unde a obținut premiul 3 in anul 2019, fiind acolo unde iubește el să fie, chiar în mijlocul oamenilor.

Sursa FOTO-Vali Georgescu

Însă, povestea sa de viață nu se bazează doar pe pasiune, ci și pe sacrificiu. În 2018 a fost nevoit să plece împreună cu părinții în Regatul Unit, unde a început o școală de teatru și televiziune. Părinții săi au fost obligați să muncească pentru a întreține familia, iar Vali a trebuit să îi urmeze. După ce a parcurs un an materia predată în Anglia, reușind să se adapteze la un alt stil de viață, s-a întors în țară unde spera ca școala să-l susțină pentru a juca pe scenele mari în viitor.

Întors în țară, el a făcut demersurile necesare pentru a se înscrie în clasa a X-a, la Liceul de Arte „Margareta Sterian”, însă cursurile făcute în străinătate nu i-au fost echivalate. Rămas fără opțiuni, a fost nevoit să repete clasa a IX-a la Liceul Agricol „DR.C.Angelescu”, unde nu s-a regăsit printre colegi și cursuri.

Părinții sunt singurii care îl susțin la fiecare pas pentru a pune zi de zi câte o cărămidă în construcția marelui său vis. Deși cei doi nu au tangențe cu actoria, mama sa fiind lucrător comercial, iar tatăl rămânând în afară pentru un trai mai bun, ambii vor să își vadă fiul jucând pe marile scene ale lumii. Vali chiar a ținut să posteze un mesaj pe rețelele de socializare pentru mama sa.

Zilele acestea, tânărul, ajuns la 20 de ani, susține examenul de bacalaureat și se pregătește intensiv pentru admiterea la UNATC, făcând meditații la Palatul Copiilor.

Etichete