Actualitate

Ziua și captura de articole pirotehnice. Mii de artificii ce urmau să fie scoase pe piața din Buzău au fost confiscate de polițiști (FOTO)

Pe final de an, aproape că nu trece zi fără ca polițiștii să nu confiște zeci de kilograme de petarde și artificii pe care diverși comercianți încercau să le valorifice în prag de Revelion.

Numai luni, 27 decembrie, polițiștii au confiscat aproape 15 000 de artificii, cu o  valoare de 11 500 de lei. O parte din produse au fost ridicate în urma unor percheziții derulate în municipiul Buzău. Vizați au fost 2 bărbați, administratori ai unei societăți care au vrut să facă bani pe final de an din vânzarea artificiilor. Unul dintre ei a încercat în ultima perioadă să obțină autorizație pentru vânzarea articolelor, însă nu a reușit. Chiar și așa, a scos la vânzare zeci de kilograme de artificii.

“În ziua de 27 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, au efectuat 5 percheziţii domiciliare în municipiul Buzău. Activitățile au vizat doi bărbaţi în vârstă de 39 și 43 de ani, bănuiți de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice deținute fără drept. În urma desfășurării perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor aproximativ 7824 de articole pirotehnice deţinute fără drept, din categoriile P1 şi F1, cu o greutate de 90 kg, în valoare de 4500 de lei”, transmite IPJ Buzău.

Alte 90 kg de artificii au fost găsite în mașina unui buzoian, urmărit de oamenii legii de ceva vreme întrucât oamenii legii aveau informații că bărbatul se ocupă cu vânzarea de artificii.

“Cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Biroului Rutier, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au interceptat în trafic un autoturism despre care existau indicii că ar transporta materiale pirotehnice. Poliţiştii au procedat la ridicarea în vederea confiscării a articolelor pirotehnice găsite asupra şoferului. Cele 15240 de articole pirotehnice sunt din categoria P1, F2 și F3. Greutatea acestora este de 90 kg, iar valoarea estimativă de 7000 lei.”   

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.