Actualitate

(UPDATE) Ziua și potopul, la Buzău. Mare parte din județ, sub COD PORTOCALIU de ploi. Imagini din localitățile în care a turnat cu găleata

UPDATE: În urma ploilor abundente care s-au abătut asupra județului, au fost înregistrate mai multe apeluri la 112.
Astfel, pompierii buzoieni au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din 3 gospodării de pe raza comunei Berca, 8 gospodării de pe raza localității Cândești și dintr-o gospodărie de pe raza localității Mărăcineni.
În cadrul acțiunilor de intervenție au fost mobilizate 6 echipaje de pompieri cu 6 autospeciale și 11 motopompe.

” In continuare, situația este monitorizată, salvatorii fiind pregătiți să suplimenteze forțele in teren, dacă situația o va impune”, precizează reprezentanții ISU Buzău.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Încă o zi cu ploi, la Buzău. Județul este sub cod galben de vreme capricioasă până sâmbătă noapte, dar și sub o avertizare imediată de cod portocaliu.

Conform meteorologilor, sâmbătă după amiază, în mare parte dintre localitățile județului se vor semnala averse torenţiale ce vor acumula 35….40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului și vijelii.

Vizate de codul portocaliu sunt municipiile Buzău și  Râmnicu Sărat, orașul Nehoiu, dar și localitățile Berca, Pătârlagele, Vernești, Vadu Pașii, Merei, Mărăcineni, Pârscov, Poșta Câlnău, Zărnești, Valea Râmnicului, Cochirleanca, Tisău, Grebănu, Lopătari, Cislău, Puiești, Ziduri, Costești, Topliceni, Gura Teghii, Țintești, Calvini, Cernătești, Chiojdu, Râmnicelu, Pietroasele, Beceni, Vintilă Vodă, Breaza, Scorțoasa, Viperești, Buda, Podgoria, Săhăteni, Ulmeni, Stâlpu, Săpoca, Pănătău, Mânzălești, Bisoca, Cătina, Cozieni, Brăești, Unguriu, Măgura, Năeni, Sărulești, Racovițeni, Blăjani, Colți, Bozioru, Odăile, Cănești, Murgești, Valea Salciei, Mărgăritești, Chiliile, Pardoși.

La Vernești, de pildă, a plouat abundent, în doar câteva zeci de minute, cantitatea de precipitații acumulată fiind însemnată.

Din postările localnicilor pe rețelele de socializare, se poate observa cum apa a inundat curțile și grădinile oamenilor.

Şi la Mărăcineni a plouat, sâmbătă, cu găleata. Şoseaua s-a umplut cu apă, spre disperarea şoferilor, care au fost nevoiţi să circule cu viteza melcului.