Alertă Coronavirus Buzău

Sâmbătă, 5 cazuri noi de COVID-19 la Buzău și un nou deces. Care mai e situația în secțiile de Terapie Intensivă

Sâmbătă au fost cinci cazuri noi de îmbolnăviri cu noul coronavirus COVID-19. Printre pacienți se află și un copil de 6 ani.

Bolnavii vin din Buzău, Pietroasele, C.A. Rosetti, Pârscov și Cochirleanca. Pacienții au vârste între 6 și 82 de ani. Un singur pacient din cei cinci este vaccinat împotriva COVID-19.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău s-au înregistrat 5 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus – COVID-19.

Pacienții au vârste cuprinse între 6 ani și 82 de ani.

Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare.

A fost înregistrat și un deces. Este vorba de un bărbat de 73 de ani din Valea Râmnicului. A fost confirmat pozitiv pe data de 18 august, după care a fost transferat la secția de ATI. Alte cauze ce au dus la moartea bătrânului au fost fibrilație atrială cronică, hepatită reactivă și tulburări mentale și de comportament.

În spitalele din județul Buzău, situația nu este foarte bună. Din cele 13 locuri la ATI disponibile, mai sunt 4 locuri disponibile, la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. La Spitalul Județean de Urgență Buzău, toate cele opt locuri de la ATI sunt ocupate.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 277 de teste.

Etichete