Alertă Coronavirus Buzău

27 DE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS, LA BUZĂU. Pacienții cu forme ușoare, lăsați, în continuare, acasă

Crește numărul cazurilor de COVID-19 la Buzău, crește și numărul buzoienilor care nu mai pot fi internați, pentru că spitalele sunt pline.

Autoritățile de sănătate publică anunță miercuri 27 de noi îmbolnăviri de coronavirus la pacienți cu vârste cuprinse între 7 și 76 de ani. 8 dintre pacienți s-au testat în  laboratoare private, pe propria cheltuială, fie că aveau simptome de boală, fie că voiau să plece în concediu în străinătate și aveau nevoie de un test negativ. Din totalul celor 1249 de cazuri de COVID-19 înregistrate la Buzău de la debutul pandemiei, 683 s-au vindecat, în timp ce 34 au decedat.

Problema și mai mare în acest moment este lipsa spațiilor din spitale. Pentru că nu mai sunt locuri în unitățile destinate tratării bolnavilor cu COVID-19, autoritățile de sănătate publică mențin decizia de a-I lăsa la domiciliu pe cei cu simptomatologie ușoară ori asimptomatici.

Numărul buzoienilor care sunt în izolare acasă, deși sunt pozitivi la coronavirus, a ajuns, miercuri, la 76.  Unii dintre ei acuză  Direcția de Sănătate Publică Buzău că nu se interesează de soarta lor.

Pe de altă parte, instituția are un număr foarte mic de angajați care se pot implica în anchetele epidemiologice, o parte dintre angajați fiind la rândul lor infectați cu coronavirus, în spital sau în izolare la domiciliu după ce s-au vindecat, însă starea lor de sănătate nu le permite deocamdată revenirea în câmpul muncii.