Actualitate

3 buzoieni care nu se cunosc, reținuți pentru că s-au crezut zmei. Ce au în comun

Trei cazuri aproape trase la indigo s-au înregistrat, zilele trecute, în zone diferite din județ. Persoane care nu au permis de conducere s-au urcat la volan și au provocat accidente rutiere. Nu doar lipsa permisului a fost numitorul comun. Toți cei 3 “șoferi de ocazie” erau băuți bine. Pentru inconștiența de care au dat dovadă, toți 3 au fost trimiși în arest.

Recordul l-a deținut un tânăr de 26 de ani, din Smeeni. Deși nu are permis de conducere, s-a urcat la volan și s-a oprit cu mașina în gardul unui localnic, după care s-a făcut nevăzut. A fost prins în scurt timp, tot în trafic, de polițiști.

“Șoferul a fost identificat și depistat la scurt timp de către polițiști, pe DN2 C. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.De asemenea, în urma verificărilor specifice, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Un caz asemănător a fost înregistrat la Ziduri. Un bărbat de 42 de ani, din Râmnicelu, a fugit de la locul accidentului, după ce a intrat într-un alt autoturism. Când a fost prins de polițiști, avea o alcoolemie de 0,89  mg/l alcool pur în aerul expirat.

“Evenimentul a fost semnalat de către un șofer, un bărbat de 35 de ani, din Ziduri, care a sesizat că a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul celuilalt autovehicul implicat a părăsit locul producerii evenimentului. Persoana indicată a fost identificată și depistată la scurt timp de către polițiști, la domiciliul acesteia, în proximitatea locului de producere a coliziunii. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcool care a indicat o valoare de 0.89 mg/l alcool pur în aerul expirat, aşa că a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemie.”

Tot în arestul Poliției, pentru fapte similare, a ajuns și un tânăr de 29 de ani, tot din Râmnicelu.

“Tânărul a sesizat că ar fi fost implicat într-un eveniment rutier constând în aceea că ar fi circulat cu o trotinetă şi s-ar fi dezechilibrat, accidentându-se. Din cercetări s-a stabilit că, de fapt, acesta ar fi condus un autovehicul fără a deține permis de conducere, sub influența băuturilor alcoolice, împrejurare în care ar fi intrat în coliziune cu un stâlp.”