Actualitate

Anunț important pentru șoferii care au nevoie de ”numere roșii”. Se întâmplă de luni

Măsuri menite a reduce timpii de așteptare pentru buzoienii care au nevoie de numere provizorii pentru a putea circula cu mașinile recent achiziționate. Săptămâna viitoare, de luni până joi, între orele 16.00 și 18.00, în  sediul Poliției de pe strada Chiristigii, la Biroul de Permise și Înmatriculări, vor funcționa 4 ghișee destinate exclusiv persoanelor care au nevoie de numere roșii.

În acest moment, timpii de așteptare pentru cei care se programează online pentru eliberarea numerelor provizorii sunt de 2-3 săptămâni. Pentru că în acest timp, proprietarul unui autoturism nu poate circula cu mașina căreia trebuie să-I schimbe numărul de înmatriculare, autoritățile au dispus o primă măsură care se va aplica pe parcursul săptămânii viitoare, măsură menită a mai reduce numărul valului de programări.  Astfel, cetățenii se vor putea prezenta la sediul de pe strada Chiristigii și între orele 16.00 și 18.00, de luni până joi, pentru a-și  ridica numerele provizorii, chiar dacă nu au programare în platforma special creată. Angajații de la Permise și Înmatriculări vor lucra dincolo de programul obișnuit, pentru a recupera ziua liberă de care s-au bucurat luni, pe 29 noiembrie, înainte de Sfântul Andrei iar în acest timp vor fi rezolvate cu celeritate cererile buzoienilor de eliberare a numerelor provizorii.

„Având în vedere toate semnalele pe care le-am avut în aceste săptămâni din partea cetățenilor că s-ar dori reglementarea problemei cu numerele roșii, provizorii, pe parcursul săptămânii viitoare, lucrătorii vor recupera ziua de 29 noiembrie prin program prelungit de la ora 16:00 la ora 18:00. Așadar, săptămâna viitoare vom înființa 4 ghișeee cu funcționare de la ora 16:00 la ora 18:00, dedicate numerelor provizorii.” a declarat prefectul Buzăului, Daniel Țiclea.

De altfel, autoritățile caută soluții pentru eliberarea mai rapidă a numerelor provizorii, și dincolo de săptămâna viitoare, atunci când funcționarii de la Permise și Înmatriculări Auto vor lucra cu două ore mai mult față de programul normal. De menționat că din 13 decembrie, prin ordin al prefectului, s-a decis prelungirea cu 50 de minute a lucrului cu publicul la Direcția Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor.

„Noi am implementat, am dat deja Ordinul Prefectului prin care, începând cu data 13 decembrie, intră în vigoare un nou program de lucru la Serviciul de Permise și Înmatriculări. Am mărit programul cu publicul cu 50 de minute, asta înseamnă că s-au mărit și pozițiile la care buzoienii se pot programa on-line. Luni după-amiază voi avea o ședință la Serviciul de Înmatriculări pentru a găsi o soluție permanentă și pentru această problemă a numerelor provizorii. Timpul de așteptare este de 2-3 săptămâni. Și eu m-am programat în urmă cu 2 săptămâni și sunt programat pe 14 decembrie”, a mai declarat Țiclea.