Actualitate

700 DE VIZITATORI, LA TÂRGUL DE TURISM! Ce le-au transmis responsabililor din CJ. Noutăți în promovarea turismului buzoian

Potențialul turistic al județului Buzău este imens, însă ce ne facem cu infrastructura rutieră? Asta au vrut să știe cei mai mulți vizitatori care au participat la târgul online de turism desfășurat zilele trecute. Potențialii turiști i-au întrebat pe reprezentanții Consiliului Județean despre starea drumurilor și când vor fi acestea reabilitate, în condițiile în care multe obiective care ar putea atrage mii de turiști sunt ocolite de multe ori tocmai din cauza stării jalnice în care se află unele drumuri ce duc către frumusețile județului.

Anul acesta, tradiționalul târg de turism a fost organizat online, ținând cont de pandemia de coronavirus. Consiliul Județean a avut un stand propriu de prezentare a obiectivelor turistice din județul Buzău, iar numărul celor care au vizitat standul autorităților buzoiene a fost ridicat. Aproape 700 de porsoane au fost interesate de oferta din Buzău și de locurile pe care le pot vizita pe tot parcursul anului.

”Buzăul a avut un număr de 667de vizitatori unici, 309 conversații și 90 persoane  și-au salvat ”ofertele noastre turistice”, a spus Ana Dobrescu, șef serviciu Dezvoltare Turism din cadrul CJ Buzău la Focus TV.

Atrași de frumusețile Buzăului, vizitatorii virtuali nu s-au lăsat așteptați însă primele întrebări, înaintea planificării vacanțelor, au fost legate de starea drumurilor care duc către principalele obiective turistice.

”Am avut multe întrebări de la vizitatori. Ne-au întrebat  despre stadiul infrastructurii rutiere din anumite zone, variante de cazare.Au fost și persoane care voiau să organizeze vacanțe în județ și au vrut recomandări”, a spus Ana Dobrescu.

Ana Dobrescu

Muzeul Chihlimbarului și Trovanții, în topul preferințelor

După ce au aflat că strategia de dezvoltare a turismului buzoian cuprinde și reabilitarea unor drumuri din zone importante precum Bisoca, Bozioru sau Brăiești, turiștii și-au arătat intenția de a vizita Muzeul Chihlimbarului sau Trovanții, obiective de altfel aflate în topul preferințelor.

Interesul manifestat de vizitatorii virtuali a arătat încă o dată că Buzăul are un potențial turistic imens, mai ales în această perioadă de pandemie când românii care au dorit să evite zonele aglomerate precum Valea Prahovei au căutat obiective turistice mai izolate, cu mai puțini turiști, pentru a fi siguri că riscurile de îmbolnăvire sunt minime.

Ana Dobrescu

Inspirați de solicitările venite din partea turiștilor, responsabilii în dezvoltarea și promovarea turismului județean din cadrul Consiliului Județean au anunțat că déjà au pus pe hârtie câteva planuri destul de îndrăznețe și inovative pentru Buzău. În câteva luni, județul ar putea avea o aplicație prin intermediul căreia turiștii să aibă doar la un click distanță lista obiectivelor turistice precum și povești ale principalelor atracții turistice.

Ana Dobrescu

De asemenea, echipa CJ are în lucru o hartă a vestigiilor rupestre din zona Aluniș Nucu dar și un traseu de cycling pentru iubitorii de mișcare pe două roți, în zone de munte.