Actualitate

CLANUL POPINĂ, DUPĂ GRATII. Ani întregi, cămătarii din Mihai Viteazu și-au terorizat victimele, le-au bătut și șantajat (FOTO&VIDEO)

O întreagă familie din Buzău, care ani la rând a terorizat mai multe persoane cărora inițial le-a împrumutat diverse sume de bani, a fost trimisă după gratii. Cei 7 buzoieni, indivizi din clanul Popină, din cartierul Mihai Viteazu, sunt acuzați că cereau clienților dobânzi pe care victimele nu le puteau plăti, iar de aici pornea coșmarul celor din urmă.   

Este vorba despre membrii unei familii din cartierul Mihai Viteazu, cunoscuți pentru comiterea de astfel de fapte, inclusiv cu violență. Potrivit anchetatorilor, din  2012 și până anul acesta, buzoienii ar fi împrumutat bani mai multor persoane, sume pentru care ar fi perceput dobânzi uriașe. Ulterior, pentru recuperarea sumelor împrumutate și a dobânzilor, cămătarii  își terorizau victimele, le agresau atât psihic cât și fizic.  Astfel, în ultimii ani, ar fi obținut aproximativ 60.000 de euro, dar și alte bunuri mobile și imobile.

De altfel, în urma celor 11 percheziții desfășurate luni la locuințele suspecților, anchetatorii au ridicat sume importante de bani: aproape 80 de mii de lei, aproximativ 25 de mii de euro,  8 mii de dolari, dar și 13 telefoane mobile și mai multe înscrisuri. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism.

16 mandate de aducere au fost puse în executare, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, camătă şi şantaj. 7 persoane: 5 bărbați și 2 femei, cu vârste cuprinse între 23 și 42 de ani, au ajuns după gratii.

Astăzi, 23 februarie, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de sesizare a instanței, în vederea arestării.