Actualitate

A cumpărat fier vechi cu facturi false. Ce au făcut polițiștii când au aflat cu ce se ocupă un afacerist din Rm. Sărat

foto: fiervechi.com

Un bărbat din Teleorman cu afaceri în județul Buzău a ajuns în vizorul polițiștilor și este cercetat pentru evaziune fiscală, după ce a cumpărat mai multe deșeuri feroase și neferoase folosind facturi fiscale fictive.

Polițiștii de la Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Buzău, împreună cu polițiști din Teleorman, au făcut 5 percheziții în cele două județe, de unde anchetatorii au ridicat mai multe documente și înscrisuri, ce vor fi folosite ca probe în dosarul de cercetare penală.

Potrivit anchetatorilor, teleormăneanul, care avea o firmă la Râmnicu Sărat, a produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 400.000 de lei, prin eludarea plății taxelor și impozitelor.

”Din cercetări s-a stabilit faptul că, bănuitul, în perioada 2015-2017, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din Râmnicu Sărat, ar fi achiziționat deșeuri feroase și neferoase, pe care le-ar fi comercializat în baza unor facturi fiscale fictive. În acest mod s-ar fi sustras de la plata către bugetul de stat cu suma de 404.246 lei. În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente și înscrisuri”, transmite IPJ Buzău.

5 persoane au fost duse la audieri cu mandat de aducere. Cercetările în dosar continuă.