Actualitate

Activitate întreruptă în școli. Grevă de avertisment timp de două ore, elevii nu vor face cursuri

După pichetări repetate în teritoriu și marș de protest pe străziel din Capitală, angajații din învățământ se pregătesc să declanșeze greva generală. Așa cum au amenințat în ultimele săptămâni, sindicaliștii sunt hotărâți să întrerupă activitatea chiar de săptămâna viitoare. Până atunci, mâine, 17 mai, va fi grevă de avertisment în școlile din județ, un pas necesar pentru a putea declanșa greva generală. Timp de două ore, între 11:00 și 13:00, nu vor fi ținute cursuri. Însă, elevii vor fi supravegheați de profesori, în clase, pentru a fi evitat orice incident, spune liderul SÎP Buzău, Ion Dobre.

După greva de avertisment, profesorii sunt deciși ca de luni, 22 mai, să intre în grevă generală. Ei acuză autoritățile centrale că, în ciuda apelurilor repetate, nu le-au luat în seamă revendicările, majoritatea de natură salarială.

În județul Buzău, peste 95% dintre sindicaliști au semnat pentru declanșarea grevei generale.

Între timp, profesorii încă mai speră să primească un semn de la București și să fie chemați la consultări, pentru a fi evitată blocarea activității, acum, pe final de an școlar.