Actualitate

Acuzat că ar fi autorul plângerii care a suspendat o finanțare europeană, consilierul Florescu se apără public: ”Se putea rezolva. Mergeai la judecător și…”

După ce mai multe indicii din declarațiile publice făcute de primarul Constantin Toma, cu privire la posibilul autor al plângerii penale urmate de deschiderea unui dosar penal și, pe cale de consecință, la suspendarea plăților, au condus către consilierul municipal Constantin Florescu, acesta a ieșit public să se apere. În ședința de joi a Consiliului Local Municipal Buzău, Florescu a luat cuvântul pentru a dezminți faptul că s-ar afla în spatele plângerii.

”Inevitabil, trebuie să iau cuvântul pentru că m-am trezit în mijlocul unui adevărat scandal (…) că eu aș fi autorul unei plângeri penale care a determinat suspendarea plăților la proiectul cu fonduri europene. Este o mare minciună! Nu este adevărat. Dimpotrivă, eu consider că această suspendare a plăților, prin această adresă, este nelegală”, a spus Florescu.

Ce este și mai interesant este faptul că, în calitate de fost judecător, Florescu a și sugerat o posibilă rezolvare a crizei actuale, tot prin Justiție. Adresa transmisă de AM POR cu privire la suspendarea plăților trebuia atacată la instanță, a explicat fostul președinte al Tribunalului Buzău, azi consilier municipal:

”Problema aceasta trebuia rezolvată. E  o problemă de criză în desfășurarea contractului de fonduri europene, inevitabil, dar trebuia rezolvată în două –trei zile. Acum, în momentul asta ea putea fi rezolvată, dar legal.  (…) Mergeai la un judecător de la Curtea de Apel Ploiești  și obțineai suspendarea suspendării (…) Solicita și obținea suspendarea în trei zile că se judecă pe procedură de ordonanța prezidențială. ”,a spus Florescu.

Constantin Florescu

Florescu face un apel și la colegii de partid ai primarului Constantin Toma să-l sfătuiască să acționeze pentru a nu bloca proiectul:

”Îi rog pe colegii de la PSD, pe domnii vicepreședinți, pe consilieri și pe cei din conducerea centrală din PSD, unde sunt oameni serioși și cu vechie în acest partid, să ia măsuri pentru că au lege, au statut, să-l oprească pe acest primar pentru că nu va duce la capăt niciun proiect de genul asta, cu bani europeni”, a mai spus Florescu.

În replică, primarul Constantin Toma a amintim, din nou, de mesajul pe care l-a primit pe telefonul mobil și de data această anunțând cine a fost cel care l-a trimis.

Pe de altă parte, și consilierul Irinel Cîrstea a luat cuvântul în ședință și i-a cerut edilului șef să-și ceară scuze public pentru afirmațiile făcute cu privire la consilierii locali. Imediat a venit și răspunsul primarului.

Tot astăzi, primarul a anunțat și care sunt ultimele noutăți în cazul proiectului. Practic, faptul că Parchetul General a confirmat faptul că a primit adresa trimisă încă de săptămâna trecută de Constantin Toma prin care anunța că se pune la dispoziția anchetatorilor astfel încât verificările să decurgă cât se poate de repede.