Actualitate

Afacerist din Vernești, acuzat de braconaj. Bărbatul ar fi participat la vânătoare de vidre

Dosarul braconajului de la Vernești se extinde. Un al treilea bărbat a fost reținut marți de polițiștii buzoieni, la aproape o săptămână după ce paznicul și secretarul unei asociații de vânătoare din municipiul Buzău au fost, de asemenea, reținuți pentru 24 de ore, sub acuzația de abuz în serviciu sau braconaj.

Cel de al treilea bărbat este administratorul unei unități de turism din Vernești și, potrivit unor surse apropiate anchetei, ar fi ajutat la vânătoarea ilegală. Acesta ar fi vânat o vidră și a păstrat blana animalului.

”Din investigațiile efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul că, în luna martie a.c.,  bănuitul ar fi ajutat un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Vernești, să vâneze ilegal exemplare de animale sălbatice şi, de asemenea,  și-ar fi însușit din exemplarele vânate.

Față de bănuit a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventive”, informează IPJ Buzău.

Bărbatul are 49 de ani și nu este la prima abatere de acest gen. Un al dosar, în care i-au fost aduse tot acuzații de complicitate la braconaj, a fost dat publicității de IPJ Buzău în anul 2021. La acel moment, ar fi fost vorba despre vânătoare ilegală la urși.

”În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „transportul vânatului dobândit de în condițiile art. 42 sau găsit împuşcat ori tranşat în teren, comercializarea, naturalizarea şi orice operaţiuni privind vânatul sau părţi ori produse uşor identificabile provenite de la acesta, dobândite fără respectarea condiţiilor legii” şi complicitate la „braconaj”, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bărbatului”, anunță IPJ Buzău.

Reamintim că, la data de 12 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au pus în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară în Vernești, Berca, Tisău și municipiul Buzău și au efectuat verificări la o asociație de vânătoare, pentru combaterea și contracararea actelor infracționale pe diverse domenii de acţiune.

În urma activităților, au fost conduse la audieri 6 persoane, iar 2 dintre acestea, în vârstă de 32 şi 39 de ani, au fost reținute, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. Este vorba despre paznicul și secretarul asociației. Detalii puteți găsi aici.