Actualitate SĂNĂTATE

Alarmant! Majoritatea buzoienilor, confirmați cu COVID după ce vin din străinătate

Crește numărul buzoienilor infectați cu coronavirus iar cele mai multe infectări sunt în rândul persoanelor care vin din străinătate.

În ultimele 24 de ore, 4 cazuri noi de COVID au fost confirmate dintr-un numar de 247 de teste efectuate. Printre bolnavi se află o tânără de 31 ani venită din Germania pe 18 iulie. Ea a ieșit pozitivă în momentul în care s-a testat pentru a se reîntoarce în țara străină.

Celelalte trei cazuri de infectare sunt într-o familie, de asemenea venită din străinătate. Este vorba despre o familie, părinții și un copil de 4 ani, care au revenit la Buzău, din Italia pe 8 august.

Italia se află în zona verde, iar pentru persoanele care sosesc pe teritoriul României din zona verde, nu se instituie măsura carantinei. Asta înseamnă că familia respectivă a putut merge oriunde din momentul în care a venit în țară și până când a fost diagnosticată cu COVID.

Pe 10 august, membrii familiei au prezentat simptome și au fost testați de către Serviciul Județean de Ambulanță în domiciliu. Locul de infectare a fost stabilit ca fiind în străinătate, astfel că cele trei cazuri nu au fost alocate județului Buzău. Pacienții sunt izolați în domiciliu iar anchetele epidemiologice sunt în desfășurare.

Pe de altă parte, în cadrul anchetelor epidemiologice efectuate  s-a stabilit faptul că două dintre cele șase cazuri confirmate in urmă cu două zile au avut ca loc de infectare Portugalia, astfel că acestea au fost relocate din județul Buzău. Cei doi pacienți cu vârste de 32 și 58 de ani au revenit pe teritoriul României pe 10 august și se aflau în carantină. Pacienții sunt internați la Spitalul Județean de Urgență Buzău in  Secția de Boli Infecțioase.