POLITICĂ Șansa de Nehoiu

ALDE ȘI-A FĂCUT ECHIPA PENTRU LOCALE. Apariții surprinzătoare pe listă. Un fost om de fotbal, dar și două femei cunoscute în Buzău, cooptate în partid

ALDE și-a definitivat echipa cu care va porni în lupta pentru câștigarea alegerilor locale care ar putea avea loc în toamnă.
La Buzău, pentru Consiliul Județean, formațiunea va merge pe mâna lui George Sava, fost prefect de Buzău și ex- secretar de stat în Ministerul Agriculturii și pe cea a lui Ion Viorel, în prezent viceprimar al Buzăului, în trecut, om de fotbal, fost antrenor al Gloriei Buzău, care aspiră la fotoliul de primar de municipiu reședință de județ.

La Primăria Rm.Sărat va candida Valentin Rusu, întreprinzător local.
De asemenea, au mai fost anunțate următoarele candidaturi: Bosneanu Constantin – candidat Primăria Padina, Tănăsescu Cristina – candidat Consiliul Local Nehoiu, Poliana Partal – candidat Consiliul Local Merei, Bucur Jan – candidat Primăria Rușețu, Cojocaru Dan – candidat Primăria Măgura, Grigore Florinel – candidat Primăria Gheraseni, Mihai Sorin – candidat Consiliul Local Colți, Stuparu Alexandru – candidat Primăria Florica, Paraschiv Ionel – candidat Consiliu Local C.A. Rosetti, Dinulescu Dragoș – candidat Consiliul Local Naeni, Valcu Constantin – candidat Primăria Vâlcelele.

Lista a fost anunțată vineri chiar de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, aflat în vizită la Buzău.

„Aici am cunoscut în perioada de la sfârșitul anului trecut și începutul acestui an o serie de bulversări care au afectat organizația, însă actuala conducere și echipa pe care o avem la Buzău au reușit în timp foarte scurt să reconstituie organizația, să aducă înapoi oameni care plecaseră și chiar oameni noi. Îi felicit așadar pe Iulian Nicoare, Ion Viorel, George Sava, Valentin Rusu, Radu Ionel, Ionica Tarău, Cristina Tănăsescu și Gheorghe Vasile”, a declarat, la Buzău, președintele A.L.D.E. Călin Popescu Tăriceanu.


Tot de la Buzău, Tăriceanu a făcut anunțul potrivit căruia la alegerile locale, ALDE va merge pe liste separate, însă pentru alegerile parlamentare, s-ar putea lua calcul o alianță cu PSD. Asta deși, în luna martie, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu declara că îşi doreşte o reîntregire a stângii din România şi că nu exclude o alianţă cu Pro România şi ALDE, cel puţin în perspectiva alegerilor locale.

Acum, liderul ALDE a precizat la Buzău că deși partidul său va merge pe cont propriu la alegerile locale asta „nu presupune că nu putem să colaborăm apoi cu cei de la PSD, să formăm împreună majorități”.