Actualitate POLITICĂ

Alegeri interne la progresiști. Cine a preluat puterea în USR Buzău

Progresiștii buzoieni sunt în febra alegerilor interne în acest weekend. Sâmbătă, useriștii și-au ales cei 10 delegați care vor reprezenta județul la Congresul USR din 14 iulie, atunci când va fi validat, de către aleșii din teritoriu, președintele partidului.

La Buzău, 9 dintre cei 10 delegați, aleși sâmbătă, sunt din fostul USR, doar Claudia Cristea reprezentând fostul Plus. De remarcat, că președintele interimar al Organizației Județene Buzău a USR, fostul prefect Silviu Iordache, a renunțat  să candideze la un mandat de delegat la congres, așa cum a declarat la Focus TV, astfel că, în USR Buzău se constată că foștii useriști și-au recăpătat puterea pe care, la un moment dat, Plus o acaparase în filiera buzoiană.

Altminteri, Iordache, după cum se știe, a fost prefectul Buzăului, iar în această postură se încărcase politic, numai că, la un moment dat, polaritatea în partid s-a schimbat, iar Răzvan Mihai Moraru, ex-președintele ales al USR Buzău, și-a dat demisia intempestiv din funcție, imediat după ce, în mod halucinant, fostul președinte de la  București, Dacian Cioloș, și-a dat și el demisia. Ulterior, Dacian Cioloș, alături de alți câțiva useriști, a anunțat crearea unui nou partid denumit Reper.

Sâmbătă, însă, la votul direct, 49 de useriști din 89 cu drept de vot, au stabilit componența delegației buzoiene pentru Congresul din 14 iulie. Cei 10 delegați buzoieni vor vota pentru sau contra validarea președintelui ales votat ex-sâmbătă, prin scrutin electronic direct de către toți progresiștii. Rezultatul final va fi știut în cursul zilei de duminică, după ce vor fi judecate și eventualele contestații.

Surse politice susțin că fostul ministru, Cătălin Drulă, are cele mai mari șanse să devină președintele ales al USR, el fiind acum președintele interimar al partidului după demisia lui Cioloș. Iată mai jos lista completă a delegaților USR Buzău pentru congresul la București.