Actualitate Tineri pentru România

Exclusiv! Buzoianca de la Wimbledon, elevă de 10 a Colegiului Eminescu. Dezvăluiri emoționante făcute de diriginta Alexiei Tatu

A făcut o țară întreagă să trăiască emoția performanței uriașe în sport, iar pentru tenisul buzoian a scris istorie. Ea este Alexia Ioana Tatu, o adolescentă inimoasă care la nici 14 ani, vârstă pe care o va împlini pe 20 august, s-a calificat pentru primul ei titlu acordat de Wimbledon la această categorie.

Alexia Ioana Tatu s-a calificat sâmbătă după-amiază în finala U14 turneului de la Wimbledon,  în faţa argentiniencei Sol Ailin Larraya Guidi: 6-0, 6-3! A fost o victorie fabuloasă obținută în 64 de minute. O performanță trăită la cote maxime și de cei de acasă, de la Buzău. Tânăra sportivă este eleva Colegiului Național ”Mihai Eminescu” iar victoria obținută de Alexia a stârnit lacrimi de bucurie dirigintei care o alintă de când a cunoscut-o ”Halep 2”

”Știam din clasa V-a, de când este elevă a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” că joacă tenis. Mi-a arătat mama ei fotografii… are doua camere de pline de trofee. Eu de atunci i-am spus”Halep 2” sau chiar mai sus decât Halep…și iată că a ajuns să joace în Anglia. Am urmărit-o astăzi cu mare emoție, iar mâine va juca cu prietena ei. Alexia și Andreea Soare se cunosc de mulți ani. Au aproape aceeași vârstă..vor fi mari emoții pentru că va fi o finală românească”, a spus pentru sansanews.ro Valentina Ionescu, diriginta Alexiei Ioana Tatu.

Despre Alexia, doamna dirigintă nu are decât cuvinte de laudă. Profesoara de matematică spune că deși este plecată în turnee o mare parte din anul școlar, Alexia recuperează repede materia și este un elev de nota 10. Așa a intrat în Colegiul Național, cu zece pe linie, și acum, la finalul clasei a VII-a a terminat cu cu media 9.60.

”Este un elev silitor, matur. Este un elev de 10, iar în clasa a V-a a fost și Miss Bobocelul nostru”, a spus diriginta Alexiei.

Mâine, Alexia Ioana Tatu și Andreea Diana Soare se vor lupta pentru trofeul Wimbledon.

Alexia este cap de serie 1 și și-a făcut loc către finală cu un stil de joc agresiv, cu serviciu și lovituri plate, solide.

Andreea este din Medgidia și este favorită 5. Ea este puțin mai mică de statură decât oponenta ei din finală însă se mișcă foarte bine și este un excelent counterpuncher cu lovituri adânci de pe ambele părți.

Amândouă au arătat stiluri de joc bine conturate, foarte liniștite, cu un bun simț al terenului.