Actualitate

Alegeri parțiale pentru Primăria Cislău. Cine se încălzește pe margine?

Primăria Cislău Sursă foto: Ciprian Sterian

Alegerile parțiale care urmează să se organizeze la Cislău, una dintre cele mai mari comune din județul Buzău, cauzate de condamnarea penală definitivă a fostului primar, Dumitru Mitroiu, pentru abuz în serviciu, începe să creeze pasiuni în lumea politică buzoiană. Faptul că Mitroiu, care a contestat în instanță decizia Instituției Prefectului de suspendare a mandatului, continuă să fie prezent, aproape zilnic, în Primărie, dar și la ședințele de Consiliu Local, ca simplu cetățean, încinge și mai mult spiritele, astfel încât, partidele politice au ridicat miza alegerilor respective. De exemplu, PNL încearcă să găsească formula cea mai bună pentru a-l învinge pe candidatul PSD, care va fi, potrivit unor surse social-democrate, nimeni altul decât actualul viceprimar, care a preluat prerogativele de primar, anume Ioan Marin.

Liderii liberali buzoieni au început deja, să caute un candidat pentru scrutinul parțial de la Cislău. Spre exemplu, președintele organizației județene a PNL, deputatul Gabriel Avrămescu, are mai multe variante pentru candidatură, din care să aleagă.

Ion Coman

„Cred că avem cele mai bune variante în momentul acesta, în Cislău. Avem acolo o organizație bună, avem și un istoric bun la Cislău. […] Dar în momentul în care vii în alegeri, trebuie să trimiți cel mai bun candidat. Face parte din strategia oricărui partid să-și sondeze mai mulți potențiali candidați.”, a spus recent, la Focus TV, deputatul Avrămescu, așadar, că partidul său va alege pe cel mai bine plasat candidat în funcție de o cercetare sociologică. Despre acest lucru a vorbit și Ion Coman, om de afaceri liberal din Cislău, care a mai candidat la Primărie și care a declarat, pentru Șansa News.ro, că e dispus să intre iar în luptă. Coman a explicat că a discutat cu președintele Gabriel Avrămescu și așteaptă sondajele.

Dumitru Mitroiu

Prin urmare, în clipa de față, avem cele mai importante partide cu reprezentare județeană care, au anunțat, că intră în luptă pentru Primăria Cislău. Posibil, să apară, așa cum ar fi normal, și alte formațiuni care să anunțe candidaturi pentru Cislău. Până atunci, e de așteptat verdictul la contestația suspendării mandatului lui Dumitru Mitroiu. Totuși, e greu de crezut că instanța îi va da câștig de cauză fostului primar care a pierdut la fond. Termenul următor al dosarului, aflat pe rolul Tribunalului Buzău, este 14 aprilie. De menționat că Dumitru Mitroiu a fost unul dintre cei mai longevivi primari, el având la activ opt mandate. Dar, e interesant de văzut cum a evoluat procesul în care a fost condamnat definitiv pentru abuz în serviciu la Curtea de Apel Ploiești, după ce la instanța de fond de la Judecătoria Pătârlagele, fusese achitat. Cert este că, la Pătârlagele procesul a durat atât de mult, încât multe alte fapte penale cuprinse în rechizitoriul dosarului trimis în judecată s-au prescris.