Actualitate

Alertă alimentară! Spanac contaminat cu virusul hepatitei A, retras din magazine

Alertă alimentară în Buzău, dar și în restul țării. Pe rafturile unui mare lanț de magazine a ajuns spanac ce ar fi fost contaminat cu virusul hepatitei A.

Inspectorii ANSVSA sunt cei care au anunțat retragerea de la comercializare a produsului aflat în magazinele Profi. Este vorba despre spanac proaspăt, ambalat la pungi de 500 de grame. Persoanele care au cumpărat produsul din lotul care s-a dovedit a fi contaminat și încă nu l-au consumat, sunt sfătuite să-l distrugă sau să-l returneze la magazinul de unde l-au cumpărat.

Potrivit ANSVSA, în Buzău, astfel de produse au fost scoase la vânzare într-un magazin de pe strada Pietroasele și unul din cartierul Dorobanți 1, dar și la Râmnicu Sărat.

În total, în cele 3 magazine au ajuns 30 de pungi de spanac din lotul incriminat. 18 dintre acestea au fost vândute până când să fie depistate problemele. Restul de 12 au fost retrase de pe rafturi, în vederea distrugerii. Buzoienii care au cumpărat produsul și încă nu l-au consumat sunt așteptați să-l returneze la magazin. Vor primi banii înapoi chiar dacă nu mai au bonul fiscal.