Actualitate

UPDATE! ALEȘII LOCALI VOTEAZĂ VICEPRIMARII BUZĂULUI! Pentru prima dată, din echipa din Palatul Comunal face parte și o femeie

UPDATE: Ionuț Apostu și Oana Matache au fost singurele propuneri pentru posturile de viceprimari ai municipiului Buzău. Consilierii locali și-au exprimat votul în secret. Proiectul a fost votat în unanimitate de aleșii locali.

Înainte de a fi votați, la cererea consilierului USR PLUS Irinel Cârstea, cei doi viceprimari au luat cuvântul în plenul ședinței pentru o scurtă prezentare.

Oana Matache, viceprimar al municipiului Buzău

”M-aș bucura foarte tare să facem cu toții, indiferent de culoarea politică, o echipă extraordinară pentru Buzău, pentru buzoieni”, a spus Oana Matache.

La rândul lui, Ionuț Apostu a luat cuvântul în fața colegilor consilieri locali cărora le-a adresat rugămintea de a avea, în continuare, încredere pentru un nou mandat de viceprimar.


”Iată vin în fața dumneavoastră cu rugămintea de a-mi acorda încrederea pentru a fi, în continuare, alături de domnul primar dar și de colega Oana Matache pentru a duce la bun sfârșit proiectele inițiate în acești patru ani dar și proiectele ce vor fi inițiate în perioada 2020-2024”, a spus Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău.

Ionuț Apostu, viceprimarul Buzăului

La închiderea ședinței, primarul Constantin Toma le-a urat succes tuturor consilierilor cu care așteaptă să dezvolte proiecte în beneficiul buzoienilor.

”Lumea așteaptă să aducem schimbări în bine pentru acest oraș. Ne vom bate împreună să ducem acest oraș la nivelul așteptat de toți buzoienii acela ca Buzăul să fie unul dintre cele mai bune orașe de locuit din țara noastră. Avem obligație. Am jurat pe Biblie și Constituție că vom facem tot ce ne va sta în putere să dezvoltăm cât mai mult Buzăul și să avem condiții cât mai bune de viață. Am toată disponibilitatea pentru a lucra împreună. Aștept și de la consilierii din Opoziție să vină cu propuneri. Le analizăm. Nu va fi niciun fel de răutate de a nu accepta ideile bune”, a spus primarul Constantin Toma.

Știrea inițială: Ședință extraordinară la Consiliul Local Buzău. Viceprimarii Buzăului urmează să-și primească mandatele, ocazie cu care primarul Constantin Toma a dezvăluit numele celui de-al doilea viceprimar. Așa cum șansanews.ro a relatat încă de ieri, propunerea cu care primarul a mers în Consiliul Local este Oana Matache.

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău

Este vorba despre Oana Matache, tânără întoarsă recent din Germania și care a intrat în atenția Primăriei Buzău după ce a dezvoltat aici primul hub educațional unde copiii fac cursuri în limba germană și în limba engleză. Propunerea este suspusă votului în Consiliul Local chiar în aceste minute. Cel de-al doilea viceprimar propus este Ionuț Apostu, aflat la al doilea mandat.