Actualitate

Ambulanță SMURD, răsturnată în fața ISU Buzău. Un șofer a lovit în plin ambulanța aflată în misiune

O ambulanță SMURD din cadrul ISU Buzău a fost implicată într-un accident chiar în momentul în care ieșea din curtea Inspectoratului pentru a se deplasa la accidentul produs la ieșirea din municipiul Buzău spre Ploiești. Ambulanța a fost lovită de un alt autoturism și s-a răsturnat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Totul s-a întâmplat în momentul în care vehiculul ieșea pe poarta ISU pentru a merge la locul unui accident produs joi dimineață la ieșirea din oraș și soldat cu 4 răniți. Potrivit reprezentanților ISU Buzău, ambulanța avea semnalele acustice și luminoase pornite, iar semaforul aflat chiar în fața ISU arăta culoarea roșu pentru restul mașinilor. Însă, chiar și așa, un șofer și-a continuat deplasarea și a intrat în plin în ambulanța SMURD, care s-a răsturnat. În urma accidentului, nimeni nu a fost rănit, nici echipajul medical, și nici ocupanții mașinii care a produs accidentul. Însă, autospeciala a fost serios avariată și nu va mai putea fi folosită în misiuni o vreme.

“Este vorba despre o ambulanță de tip SMURD care, în momentul ieșirii din curtea inspectoratului, deplasându-se la un accident rutier, a fost acroșată lateral de un vehicul. În urma evenimentului, nu au rezultat victime, doar pagube materiale. Menționez ca autospeciala avea în funcțiune, în timpul impactului, semnalele acustice și vizuale, iar circulația era oprită conferindu-i prioritate, prin intermediul semaforului aflat pe culoare roșie, special amplasat în zona prin care autospecialele ies din bază pentru a se deplasa la intervenție”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vlăduț Pârvu.

Cum evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale, nu a fost nevoie de intervenția polițiștilor. Cele două părți implicate în accident au decis ca evenimentul să fie soluționat amiabil.

Etichete