Actualitate SĂNĂTATE

Analize medicale gratuite pentru localnicii din Glodeanu Siliștea. Acțiunea va fi organizată timp de două zile, la sfârșitul săptămânii

Locuitorii comunei Glodeanu Siliștea vor avea ocazia, zilele acestea, să își verifice sănătatea fără să plătească vreun leu. Caravana de testări medicale gratuite poposește în comuna buzoiană sâmbătă, 2 octombrie, și duminică, 3 octombrie. Medici specialiști, medici rezidenți și studenți la Medicină, din București și Craiova, vor fi prezenți la Glodeanu Siliștea, zilele acestea, pentru a consulta localnicii și pentru a efectua o serie de analize medicale pentru care în mod normal pacienții ar plăti sume importante de bani. Investigațiile se vor realiza într-o clădire pusă la dispoziție de autoritățile locale.

Pe lista investigațiilor medicale gratuite realizate în cadrul caravanei „Nu am făcut destul”, organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, se află analize de sânge, de urină, ecografii mamare, dermatoscopii, dar și EKG, indice de masă corporală, teste de glicemie și colesterol, precum și evaluare pentru riscul de cancer pulmonar și boli cardiovasculare. Nu în ultimul rând, localnicii din Glodeanu Siliștea pot beneficia de teste de anticorpi COVID.

Având în vedere situația epidemiologică actuală, testările se vor face numai pe bază de programare. Până joi, 30 septembrie, s-au înscris circa 40 de persoane. Accesul se va face numai în urma unui triaj epidemiologic. Toate persoanele prezente vor trebui să păstreze distanța fizică, să poarte masca de protecție și să își dezinfecteze mâinile.