Actualitate

Anchetă la Maternitatea Buzău după moartea unui făt în pântecele mamei. Gravida era internată când s-a întâmplat nenorocirea

Anchetă la Maternitatea Buzău după ce o tânără de 18 ani care se pregătea să devină mamă pentru prima dată nu și-a mai putut strânge la piept copilașul. Bebelușul a murit în pântecele mamei care era deja internată în spital. Rudele sunt revoltate  și spun că fătul poate ar fi fost salvat dacă tinerei i s-ar fi făcut operație de cezariană. De asemenea, oamenii acuză modul dur în care tinerei I s-a comunicat faptul că bebelușul a murit.

Tânăra de 18 ani a ajuns la maternitate zilele trecute cu dureri de burtă. A fost internată și consultată iar fătul era bine la acel moment. Le-ar fi spus medicilor și asistentelor că vrea să nască normal. A continuat să fie monitorizată dar, joi, când a venit vremea unor noi investigații cadrele medicale au constatat că inima bebelușului nu mai bate.  Rudele tinerei spun că acesteia i s-ar fi spus într-un mod brutal că bebelușul a murit. Totodată, oamenii nu înțeleg cum s-a produs nenorocirea în condițiile în care fătul era bine atunci când tânăra a ajuns la spital:

Conducerea Spitalului Județean s-a sesizat în acest caz  și a demarat o anchetă pentru a stabili dacă fătul putea fi salvat. Vor fi urmărite documentele medicale, dar se va avea în vedere si modul în care au acționat medicii si s-au comportat cu pacienta celelalte cadre medicale.

” Conducerea spitalului s-a autosesizat în acest caz și a demarat o anchetă internă. După finalizarea acestei anchete se vor lua măsurile ce se impun. Pacienta primește consiliere psihologică din partea psihologului spitalului, iar cauza decesului va fi stabilita după efectuarea necropsiei nou-născutului”,a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului județean, Adriana Bunilă

Surse medicale spun că sarcina tinerei de 18 ani nu a fost supravegheată de un medic, dar și că aceasta a mai ajuns o dată la spital, în urmă cu câteva săptămâni, și ar fi refuzat pe semnătură internarea.