Actualitate

Anunț de fenomene meteo extreme! Vijelii pe crestele montane. Cum va fi vremea în rest

Un cod galben, emis sâmbătă dimineață de meteorologi, anunță fenomene extreme pentru zonele înalte ale unor județe. Atenționarea va fi în vigoare în intervalul 10 februarie, ora 18:00 – 11 februarie, ora 8:00, timp în care, în zonele vizate, vântul va sufla cu viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăşi 90…100 km/h. Sunt 18 județe care intră sub această avertizare, iar pentru Buzău, teritoriul vizat este nord-vestul județului, adică o zonă montană.

Sursa: ANM

De duminică, intră în vigoare o nouă avertizare, în intervalul 08.00 – 22.00. Vântul va avea intensificări în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei, Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei, precum şi în Carpaţii Occidentali, Meridionali şi de Curbură. de data aceasta, Buzăul nu va mai fi afectat.

Totuși, intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi în toată țara. În noaptea de duminică spre luni (11/12 februarie), vântul va continua să prezinte intensificări îndeosebi în sud-estul teritoriului.