Actualitate

Anunțul lui Neagu despre deschiderea oficială a podului de la Vadu Pașii! Când se va da drumul circulației (video)

Anunțul mult așteptat cu privire la data la care circulația pe cea mai nouă cale rutieră din județul Buzău ar putea fi permisă a fost făcut astăzi, 19 octombrie, chiar de responsabilul acestor lucrări. Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean, a menționat, în timpul unei declarații de presă, că cel mai așteptat pod va fi redat circulației ”într-o perioadă destul de scurtă”. După o avalanșă de întrebări, președintele Neagu a revenit cu un termen mai exact, precizând că este posibil ca podul de la Vadu Pașii să fie dat în folosință chiar în această săptămână.

“Nici nu aș vrea ca după ce îi dăm drumul să ne întoarcem să mai facem cine știe ce pe acolo și așa mai departe. Dacă ar fi, și astăzi se poate circula pe pod, dar mai sunt anumite lucruri de făcut pe care eu nu vreau să le facem după ce facem recepția. Lucrările în sine sunt gata și probabil că în această săptămână, în funcție și de cum va fi vremea, o să fie dat circulației”, a precizat Neagu în timpul declarației de presă, după ședința de Consiliu Județean.

În urmă cu aproximativ o lună de zile, sansanews.ro arată cum s-au desfășurat probele la podul de la Vadu Pașii. La acel moment, un convoi de mașini de mare tonaj, încărcate cu balastru, a traversat podul în repetate rânduri, pentru a urmări dacă obiectivul corespunde parametrilor tehnici. De atunci au urmat și alte teste dar și finalizarea instalației care va lumina podul pe timpul nopții astfel că cea mai nouă construcție din Buzău va putea fi dată în folosință.

Legătura rutieră între Buzău și Vadu Pașii este întreruptă de peste 16 ani, după ce podul vechi, realizat după planurile lui Anghel Saligny, a fost puternic avariat de viituri.

În 2017 a început construcția noului pod care va fi dat circulației zilele acestea.

Vechiul pod va deveni, potrivit anunțului președintelui Neagu, „piesă de muzeu”.