Actualitate

După haosul generat de decizia CJSU cu privire la închiderea școlilor, părinții cer măsuri clare și ferme. “Copiii trebuie protejați, cu ce sunt ei vinovați că noi ne bâlbâim azi?”

Anunțurile făcute luni seară de autoritățile buzoiene, schimbate de la o oră la alta, cu privire la închiderea școlilor din localitățile cu rată de îmbolnăvire peste 7,5 la mie, i-au dat peste cap pe părinți.

În urma haosului generat de o hotărâre a CJSU de trecere a cursurilor în sistem on-line, hotărâre revocată după doar o oră, părinții cer autorităților ca mai ales în această perioadă extrem de dificilă pentru toată lumea, să vină cu decizii clare, care să nu creeze și mai multă incertitudine.

“Este bine ca hotărârile să fie clare, distincte, fără strecurări de alb sau negru. Bâlbâielile acestea ne dau peste cap pentru că pentru cei mici noi trebuie să ne facem un program să vedem cu cine îi lăsăm acasă, iar pentru cei mari, este bine să știe și ei în ce direcție o iau. E clar că trebuie să existe o hotărâre. Eu cred că cei din teritoriu au datele mult mai clare decât cei din minister. Cred că situația este delicată și gravă și CJSU de aceea cred că a intervenit ferm. Probabil se gândește o acțiune care să stopeze cât de cât sau să liniștească acest fenomen al extinderii virusului”, a declarat la Focus Tv Marcel Panait, reprezentantul părinților din Buzău.

De asemenea, buzoienii cer autorităților cu rol de decizie să analizeze bine situația și să ia cea mai bună hotărâre, astfel încât școlarii să nu piardă materia, dar și să poată învăța într-un mediu sigur. Cu alte cuvinte, varianta învățământului on-line pentru o perioadă scurtă de timp ar fi agreată de părinți, care se gândesc la avalanșa de îmbolnăviri din ultimele zile și la supraaglomerarea spitalelor.

“Noi, în calitate de părinți care ne străduim să facem tot ce ne stă în putință, ne vom urma legea în sine, că n -avem ce face, dar cred că avem nevoie să fim înțeleși pentru copii, pentru sănătatea lor. Chiar spuneau unii părinți astăzi că ar fi o variantă pentru școala on-line, numai hibrid să nu fie, pentru că nu vor mai înțelege nimic. Noi ne dorim măcar așa cum se poate să facem școală,dacă fizic amenințările sunt atat de mari, putem merge pe varianta on- line, dar ne gândim și la copiii noștri, la viitorul lor. Copiii vor suferi la urma urmei, cu ce sunt ei vinovați că noi ne bâlbâim astăzi? Trebuie să luăm hotărârile cele mai bune și să-i protejăm cât putem pe copii. „