Actualitate

Apă caldă, cu program. Ram Termo Verde anunță măsuri extreme pentru rentabilizarea sistemului centralizat de încălzire

sursa foto:pixabay
duș

Sistemul centralizat de încălzire din municipiul Buzău funcționează la limita de avarie, iar pentru a reduce pierderile conducerea RAM Termo Verde anunță măsuri extreme atât pentru angajații societății cât și pentru populație. Potrivit declarațiilor oferite, în exclusivitate pentru sansanews.ro, de Geani Matei, directorul RAM Termo Verde, o primă decizie a fost furnizarea apei calde cu program, pe timpul nopții. În plus, pentru reducerea cheltuielilor cu salariile angajaților, toți dispecerii din cadrul societății au fost disponibilizați.

După ce, luna trecută, a anunțat că sistemul centralizat de încălzire înregistrează anual pierderi, în medie, de circa 35 %, și a solicitat din bugetul local suma de peste 1,3 milioane de lei pentru acoperirea acestora, conducerea RAM Termo Verde anunță o nouă strategie pentru reducerea cheltuielilor și rentabilizare societății.

Concret, buzoienii branșați la sistemul centralizat de încălzire al orașului vor primi, pe timpul nopții, în această vară, apă caldă cu program. Mai exact, este vorba despre o măsură aplicată deja de circa 10 zile și care va fi menținută până în luna octombrie. Concret, între orele 22.00 și 5.00 apa la robinet va fi ”călduță”, după cum a spus directorul Ram Termo Verde.

”Circa două ore după ce am oprit, apa va fi la fel de fierbinte. După miezul nopții apa ca fi călduță. Măsura a fost implementată și anul trecut și nu au fost niciun fel de probleme, nu am avut nicio reclamație. Însă, pentru noi, înseamnă o reducere foarte mare, de circa 50% la factura de gaze. Vorbim de 150.00 – 200.000 de lei lunar, la consumul de gaze”, a explicat Geani Matei, pentru sansanews.ro

Tot directorul Ram Termo Verde a estimat că vor fi afectate de această măsură circa 10.000 de persoane, în general buzoienii din cartierul Micro XIV și zona centrală a municipiului. Cei din Dorobanți vor avea apă caldă fără întreruperi.

Șase angajați, disponibilizați

Pe de altă parte, conducerea a decis desființarea a șase posturi. Este vorba despre cinci dispeceri și un salariat de la departamentul contracte și recuperare creanțe care vor rămâne fără locuri de muncă. Geani Matei a explicat că în urma unei analize s-a dovedit că cele cinci posturi de dispecer, adică toți angajații din cadrul acestui departament, nu sunt rentabile motiv pentru care vor fi desființate, iar oamenii trimiși acasă. În această situație, dispeceratul a fost mutat într-o centrală termică astfel că persoana care va asigura supravegherea punctului termic va fi și cea care va răspunde la telefoanele primite de la populație.

”Prin desființarea celor șase posturi vom face o economie la fondul de salarii de 250.000 lei anual”, a spus Geani Matei.

Această măsură propusă de conducerea Ram Termo Verde face obiectul unui proiect de hotărâre care va fi supus votului în ședința Consiliului Local din data de 26 mai. Dacă va fi aprobat, Ram Termo Verde va avea o organigramă de 89 de posturi, față de 95 cât prevede în prezent. Totuși, spune Geani Matei, în prezent nu sunt ocupate toate cele 89 de posturi, însă, cu siguranță, nu se vor face angajări în perioada următoare.