Actualitate

(video) Apărare perfectă în timpul unui atac aerian. Militarii de la Boboc, primul loc la cel mai mare exercițiu întrunit de armă

Tactică, viteză de reacție și precizie. În final, o rezistență eroică în fața inamicului. Atacul aerian a fost respins. Militarii Batalionului de apărare antiaeriană al Bazei Aeriene Boboc raportează “misiune îndeplinită”! Buzăul revine la Bază cu o victorie: locul 1.

Este rezultatul celui mai amplu exercițiu întrunit de armă, AZUR 22.11 , desfășurat în perioada 9-18 în poligonul Capu Midia, la care au participat, în total, peste 300 de militari din batalioanele de apărare antiaeriană ale Forțelor Aeriene Române. Buzăul a fost reprezentat de un batalion format din aproximativ 50 de militari.

În timpul exercițiului, batalioanele au avut de rezolvat mai multe situații tactice, după un scenariu fictiv în care un inamic atacă prin surprindere, iar apărarea antiaeriană trebuie să reacționeze într-un timp cât mai scurt și să respingă ofensiva, executând dislocarea tehnicii militare pentru respingerea atacului din alte poziții de tragere.

Ca tehnică de luptă folosită de militari au fost tunurile antiaeriene de calibrul 57 mm, Complexuri Radiotehnice pentru Trageri (CRT) și instalații antiaeriene M.R.4, calibrul 14,5 mm.

Tragerile de noapte de nivel pluton și batalion au fost executate pe bombe luminoase și pe aeronave radiodirijate de la sol.

”Militarii trebuie să știe cum să reacționeze și cum să întrebuințeze tehnica în cazul în care apare o amenințare pentru apărarea coloanei de marș. Fiecare dintre cele două tunuri de la pozițiile extreme ale coloanei are aceeași misiune: de a proteja coloana de atac”, a explicat locotenentul Marius Ștefănescu, unul dintre conducătorii tragerii, potrivit aramataromâniei.ro.

Militarii buzoienii și-au îndeplinit misiunea cu succes, la finalul exercițiului clasându-se pe locul 1.

“În calitate de comandant detașament sunt foarte mulțumit de profesionalismul și devotamentul întregului Batalion. Detașamentul de anul acesta este compus din foarte mulți tineri care prin cunoștințe, muncă și dorință de afirmare au demonstrat ca se pot obține rezultate excelente!

Anul acesta Detașamentul Bazei Aeriene Boboc a ocupat locul I, un loc bine meritat luând in calcul rezultatele excelente la tragerile atât pe timp de zi dar si de noapte! Sper ca la anul să ne menținem locul si să reușim sa avem rezultate foarte bune. “- căpitan Gabriel Bod, comandantul Batalionului.