Actualitate

Apă cu cisterna, la Scorțoasa. Sunt probleme mari în comună din cauza secetei

Nu a mai plouat de zile bune în mai multe localități din Buzău, iar seceta își spune cuvântul. La Scorțoasa, în lipsa precipitațiilor, apa din fântâni a scăzut foarte mult, în timp ce unele puțuri au secat, context în care localnicii se descurcă cu greu, în special pentru a asigura apa pentru animale.

Situația de la Scorțoasa a ajuns în atenția prefectului de Buzău care, în urma semnalelor transmise de autoritățile locale, a dispus ca în sprijinul localnicilor să sară pompierii. Astfel, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a efectuat un prim transport de apă menajeră la Scorțoasa, cu o cisternă încărcată cu 8000 de litri de apă. Scenariul se va repeta ori de câte ori va fi nevoie.

„Ca președinte al C.J.S.U., am dispus de îndată ca mai multe transporturi cu apă să vină în sprijinul localnicilor din Scorțoasa. Acolo, nivelul apei din fântâni a ajuns să fie extrem de redus, alte puțuri au secat, pur și simplu, iar probleme ar fi și în furnizarea apei de la rețeaua publică, aceasta făcând față cu greu consumului. Pompierii de la I.S.U. sunt deja angrenați în această misiune, de a transporta apă cu cisterna, și vom sări în sprijinul oamenilor ori de câte ori aceștia ne vor solicita”,  a anunțat prefectul Daniel-Marian Țiclea.

Conform  autorităților locale, pe raza comunei Scorțoasa sunt fără apă  sau cu un nivel al apei extrem de scăzut 45 de fântâni și 3 bazine publice de colectare, din 62 de fântâni verificate și 3 bazine publice.