Actualitate

APE TULBURI LA INSPECTORATUL ȘCOLAR. O numire controversată agită spiritele

Mișcare surprinzătoare la  vârful Inspectoratului Școlar Județean  Buzău.

Florina Stoian, fost inspector general, a fost numită pe postul de inspector general adjunct, în cursul zilei de marți fiind așteptat în teritoriu ordinul de la ministrul Educației în baza căruia să își poată începe activitatea.

Florina Stoian, susținută de PMP, a fost numită în locul Danielei Palcău a cărei detașare pe post a expirat la finele lunii august. Stoian ar urma să se afle pe post până la sfârșitul anului. La numirea în funcție, Daniela Palcău era susținută de PSD, însă când PSD nu a mai făcut parte din arcul guvernamental, aceasta și-a căutat susținere la alte partide.

Pe de altă parte, surse de presă spun că există și o altă variantă: aceea ca la IȘJ Buzău să fie trei adjuncți. Conducerea inspectoratului a făcut deja o solicitare pentru al treilea post, iar un răspuns de la ministerul de resort  este așteptat în scurt timp.

 În funcție de ce se va decide la București, IȘJ Buzău va urma să rămână cu un inspector general și cu doi inspectori generali adjuncți: Nela Wamsiedel, care se află pe post în urma unui concurs, și Florina Stoian, sau va avea o echipă de un general și trei adjuncți, în acest caz urmând a rămâne în schemă și Daniela Palcău.

Chiar dacă numărul inspectorilor generali adjuncți se stabilește în fiecare județ după reguli și calcule precise iar la Buzău aceste calcule arată că în echipa de conducere a IȘJ trebuie să fie în afara generalului doi inspectori generali adjuncți, totul este posibil, atunci când intervine factorul politic iar negocierile se poartă la nivel înalt.