Actualitate

Apelul unei profesoare pentru elevul ei, după ce un incendiu devastator l-a lăsat pe drumuri

Incendiu acoperis
FOTO ARHIVA

Un incendiu puternic a lăsat o familie din județul Buzău fără acoperiș deasupra capului. Totul s-a întâmplat vinerea trecută, la Blăjani, din cauza folosirii ”altor mijloacelor de iluminat sau aprindere decât cele corespunzătoare”, după cum au stabilit pompierii.

Trei autospeciale de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor. Din păcate, când au ajuns salvatorii la fața locului, casa, dar și o anexă, ardeau generalizat. În ciuda eforturilor, totul s-a făcut scrum. Oamenii au scăpat din foc doar cu hainele de pe ei, nereușind să mai salveze nimic din agoniseala de-o viață.

După acest eveniment nefericit, o profesoară sare în ajutorul familiei. Ea a lansat un apel către oamenii de bine pentru a ajuta familia și pe Mihail, elevul său, să treacă peste acest necaz.

”Familia lui Mihail, un copil din clasa la care sunt diriginta, în comuna Blăjani, trece prin momente cumplite, întrucât vineri seara un incendiu devastator le-a mistuit casa în totalitate. Din păcate, nimic din casa nu a mai putut fi salvat, au rămas doar cu hainele de pe ei și câteva animale, pe care au reușit sa le salveze. Mihail e un copil conștiincios, cu rezultate foarte bune la școală, cu mult bun-simț, dar, în același timp, foarte sensibil. Părinții sunt oameni muncitori, gospodari, însă cu venituri modeste. Au mare nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, pentru ca nu mai au nimic și e nevoie de multa munca și investiție pentru a-și reface modesta gospodărie. Mi-aș dori din tot sufletul ca viitorul lui Mihail sa nu fie “umbrit” de necazul ce s-a abătut în acest moment asupra familiei lui și să nu-i fie afectat parcursul frumos pe care l-a avut până acum la școală”, a scris pe Facebook diriginta băiatului.

Donațiile pentru familia ce a pierdut totul în incendiu pot fi făcute în următorul cont, deschis la Banca Transilvania:

CONT IBAN: RO42BTRLRONCRT0346463501

Titular cont: Guțulescu Ion Marian (tatăl lui Mihail), nr. de telefon: 0742864402.

De altfel, comunitatea din Blăjani este zguduită de drama familiei, oameni harnic și muncitori, care abia reușiseră, cu multă trudă, să-și ridice casa. Mai mulți oameni le-au sărit deja în ajutor. Șeful capului familiei le-a oferit un spațiu în care să locuiască provizoriu, la București, până vor reuși să-și refacă locuința. Iar în comună a început deja o acțiune pentru a-i ajuta să refacă măcar acoperișul casei.