Social

APLICAȚIA ZOOM, FOLOSITĂ DE ELEVI PENTRU ȘCOALA ONLINE, ARE PROBLEME DE SECURITATE. Părinții, îngrijorați că activitatea copiilor ar putea fi interceptată de pedofili

Pandemia de coronavirus a pus omenirea într-o situație fără precedent. Printre multe alte situații nemaitrăite se numără și închiderea școlilor pentru o perioadă foarte lungă și aducerea copiilor în fața telefoanelor, a tabletelor sau laptopurilor pentru cursuri online. Cursuri ținute pe diverse aplicații, inclusiv pe unele care nu oferă siguranță și securitate depline copiilor.

Potrivit Mediafax, una dintre aceste aplicații, des accesate pentru cursurile online, Zoom, nu oferă criptare integrală pentru conturile gratuite de utilizator, lăsând loc suspiciunilor privind accesul neautorizat al unor răufăcători la datele copiilor.

Zeci de mii de copii din România folosesc versiunea gratuită a aplicaţiei Zoom, iar problemele de securitate ale aplicaţiei au ridicat deja semne de întrebare în multe ţări.

Reprezentanţii platformei au anunţat că datele pentru varianta gratuită vor fi criptate doar parţial pentru ca Poliţia să aibă acces oricând.

Însă la fel de uşor, datele pot fi disponibile şi pedofililor care caută să racoleze victime prin aplicaţie. Nu degeaba un procuror din Statele Unite a numit Zoom „Netflix-ul pedofililor”.

Asta îl nelinişteşte şi pe Cosmin Nedelcu. El este tatăl unei fetiţe de şase ani care foloseşte aplicaţia pentru cursurile şcolare. Părintele, citat de Mediafax, se teme că fiica sa ar putea fi oricând victima unui astfel de “prădător”.

„Poate să-l urmărească, să ia informaţii despre el, să-l vâneze, cum ar veni vorba, este strigător la cer. Mă face să-mi pun semne de întrebare dacă mai vreau să folosesc platforma sau nu”.