Actualitate

OAMENII MICI CU SUFLETELE MARI DE LA SMEENI! Ce gest au făcut elevii și colectivul școlii din comună pentru bolnavii din Județean

O alinare pentru bolnavii care ajung în această perioadă grea pe patul de spital dar și un gest de susținere pentru cadrele medicale aflate de opt luni în prima linie în lupta cu noul coronavirus a venit, zilele trecute, de la Smeeni,

Printr-un gest mic, elevii și colectivul de cadre didactice de la Școala Gimnazială din Smeeni au reușit să aducă bucurie în Spitalul Județean Buzău. Coșuri încărcate cu alimente au fost împărțite pacienților și cadrelor medicale zilele trecute în cadrul proiectului de voluntariat ”Oameni mici cu sufletele mari”.

”A face bine necondiționat induce o stare de spirit aparte, desenează un curcubeu în suflet. Acest lucru au înțeles și elevii Școlii Gimnaziale Smeeni, părinții acestora și cadrele didactice, care au răspuns prompt inițiativei de a desfășura un proiect de voluntariat, al cărui nume este mai mult decât sugestiv: “OAMENI MICI CU SUFLETE MARI” .Colectivele de elevi, cadre didactice, personal auxiliar didactic și nedidactic au donat, din puținul lor, bani care s-au materializat în produse alimentare, ce au fost donate secției U.P.U- S.M.U.R.D. Buzău, a Spitalului Județean de Urgență Buzău, cu scopul de a fi distribuite pacienților și cadrelor medicale ale secției”, a scris pe Facebook organizatorul proiectului.

Gestul lor a fost primit cu bucurie de întregul colectiv a Unității de Primiri Urgențe care, în semn de mulțumire, au lipit afișul realizat de elevii Școlii din Smeeni într-un loc unde poate fi văzut de tot personalul. De asemenea, într-un mesaj video, postat pe internet, cadrele medicale au mulțumit, la rândul lor, și le-au transmis felicitări.

”Bravo, colectivul Școlii Smeeni. Să fiți sănătoși”, au spus asistentele din UPU Buzău.