Actualitate

APROAPE 30 DE PRIMĂRII, AMENDATE DE GARDA DE MEDIU! Gunoaie aruncate la întâmplare și mizerie la tot pasul (FOTO)

După ce prefectul Silviu Iordache a atras atenția la Focus TV că Buzăul e sufocat de gunoaie și s-a ajuns ca deșeurile să nu mai poată fi strânse doar de voluntari, ci e nevoie de mult mai multă implicare, Garda de Mediu face public bilanțul controalelor pe acest  segment desfășurate de la începutul anului.

Astfel, potrivit unei informări a Gărzii de Mediu, de la debutul lui 2021, comisarii au  desfășurat controale în 35 de UAT-uri din cele 87 de pe raza județului, iar 27 dintre aceste primării au fost amendate. Cuantumul amenzilor aplicate pentru  gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor se ridică la 550.000 de lei.

Au fost impuse măsuri de eliminare a deșeurilor conform provederilor legale.

Totodată, au fost aplicate un număr de 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 134.000 lei unor agenți economici, cât și unui număr de 4 persoane fizice pentru abandonare de deșeuri menajere și reciclabile, impunându-se ca măsuri salubrizarea terenului afectat și transportul deșeurilor la un operator autorizat în vederea valorificării/eliminării.

Informarea  Gărzii de Mediu este însoțită și de fotografii mai mult decât grăitoare cu locuri în care au fost în controale și în care au descoperit mormane de gunoaie:

Despre acest subiect puteți citi și AICI