Social

Armata caută o mie de soldați. Ce condiții sunt pentru recrutare

Centrul Militar Județean Buzău anunță că recrutează peste o mie de băieți și fete interesați să urmeze o carieră militară. În data de 2 mai 2022 vor începe înscrierile pentru 1.049 de posturi de soldat/gradat profesionist disponibile în toată țara.

Înscrierile, dar și informațiile pot fi furnizate doar la sediul CMJ Buzău pentru că este vorba despre numărul de posturi pe arme/specialități militare, unități militare și localitățile de dispunere a acestora. Fiecare candidat care se va înscrie poate avea maxim 3 (trei) opțiuni.

Condițiile de recrutare sunt relativ ușor de îndeplinit. Se pot înscrie pe persoanele de cetățenie română cu domiciliul stabil în România de cel puțin 6 luni la data depunerii cererii de înscriere, cu vârsta minimă de 18 ani care nu depășesc vârsta de 45 ani la data finalizării programului de instruire și sunt absolvenți cel puțin al ciclului inferior liceal.

Birpul de informare recrutare dinc adrul CMJ Buzău, aflat în B-dul Unirii nr. 140, are program în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi, vineri între orele 08.30-16.30 și marți între orele 10.30-18.30. Potențialii candidați care se vor prezenta la sediul biroului informare-recrutare, având asupra lor actul de identitate, permisul de conducere (categoriile B,C – unde este cazul) și ustensile de scris personale.